Tanczos Barna, după incendiul de la hala de deșeuri periculoase: Era interzisă depozitarea

Tanczos Barna, după incendiul de la depozitul de deșeuri periculoase: Era interzisă depozitarea  /  Sursă foto: Facebook Tanczos Barna
Tanczos Barna, după incendiul de la depozitul de deșeuri periculoase: Era interzisă depozitarea / Sursă foto: Facebook Tanczos Barna

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tánczos Barna, a mers pe platforma de incinerare a deșeurilor din localitatea Brazi pentru a analiza situația creată în urma incendiului izbucnit noaptea trecută. El a spus că a solicitat un raport și a vorbit despre efectele incendiului asupra mediului.

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tánczos Barna s-a deplasat miercuri dimineață pe platforma din localitatea Brazi, județul Prahova, ca urmare a incendiului puternic izbucnit în cursul nopții în hala incineratorului.

„Am cerut Gărzii Naționale de Mediu și Agenției pentru Protecția Mediului Prahova un raport privind cantitățile de deșeuri depozitate aici spre incinerare. De asemenea, așteptăm concuziile ISU privind cauza incendiului, mai ales că în această hală este interzisă depozitarea deșeurilor medicale periculoase, iar incineratororul avea instalația oprită din ianuarie ca urmare a suspendării activității. Echipa Gărzii de Mediu împreună cu APM Prahova se află la fața locului și monitorizează calitatea aerului cu analizorul portabil din dotare, pe direcția vântului, spre zona populată”, a declarat ministrul Barna Tanczos.

Potrivit autorităților, societatea care deține platforma face obiectul unei cercetări penale, ca urmare a controalelor Corpului de Control al Ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor și ale Gărzii Naționale de Mediu, care au descoperit deficiențe privind respectarea legislației de mediu.

Incendiu la o hală cu deșeuri periculoase



În noaptea de marți spre miercuri, la ora 02:45, Comisariatul Județean Prahova al Gărzii Naționale de Mediu a fost anunțat prin apel 112 despre izbucnirea unui incendiu pe platforma incineratorului din localitatea Brazi, județul Prahova. Imediat, echipa de permanență din cadrul comisariatului s-a deplasat la fața locului, unde echipele ISU acționau, deja, cu 6 autospeciale pentru stingerea incendiului.

Din primele constatări, focul se manifestă în interiorul halei incineratorului (2000 mp), cu degajare de fum dens în atmosferă, ca urmare a arderii necontrolate a deșeurilor din incintă. Din cauza degajărilor masive de fum, ISU Prahova a emis mesaj RO-ALERT către populație.

Totuși, ploaia și vântul au făcut ca indicatorii de calitate a aerului monitorizați la stațiile fixe din Municipiul Ploiești și localitatea Brazi, precum și cei monitorizați cu laboratorului mobil al Agentiei pentru Protectia Mediului Prahova în zona de sud a Municipiului Ploiești, să nu înregistreze creșteri sau depășiri. Cauza producerii incendiului urmează să fie stabilită de ISU. Autoritățile mai anunță că incendiul este încă în desfășurare, iar Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Prahova va continua să monitorizeze situația de pe amplasament, până la stingerea completă a tuturor focarelor.

„Se monitorizeaza calitatea aerului cu analizorul portabil din dotare, pe direcția vântului spre zona populată. S-au înregistrat ușoare creșteri pentru indicatorul monoxid de carbon ( CO) pe latura de SE a incendiului (centura- intrarea pe autostrada A3). Direcția vântului este dinspre NV spre SE iar viteza vântului este slabă spre calm atmosferic”, precizează reprezentanții Ministerului Mediului, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel