Tânărul de 17 ani din Craiova, REȚINUT. Detalii halucinante

Un tânăr de 17 ani din Craiova, suspectat de propagandă jihadistă, a fost reținut. El și-a dat acordul să fie supus unei expertize psihiatrice. 

Potrivit DIICOT, tânărul a parcurs rapid etapele procesului de radicalizare islamistă și a postat în mediul online mesaje de propagandă pentru a atrage adepți de partea ISIS.

"Numitul B.L.C. a fost pus sub învinuire și reținut pentru săvârșirea infracțiunii de promovare a mesajului fundamentalist islamic prin propagandă, prevăzut de art. 332 alin. 4 din Legea nr. 535/2004 — privind prevenirea și combaterea terorismului. Acesta a parcurs în mod accelerat etapele procesului de radicalizare islamistă, prin însușirea credinței islamice și convertirea la islam, aderarea la ideologia radicală islamistă și la cauza jihadistă promovată de gruparea teroristă Statul Islamic. (...) După convertirea la islamism, B.L.C și-a schimbat stilul de viață, izolându-se de societate și familie, identificându-se cu Statul Islamic și vorbind permanent în numele acestuia. A început să poarte în public ținută specifică musulmanilor și să se afișeze pe rețelele de socializare cu însemnele Statului Islamic", declară DIICOT.

Tânărul de 17 ani și-a arătat disponibilitatea să fie martir pentru ISIS și să meargă în zonele în care ISIS acționează pentru a lupta alături de membrii grupării teroriste și să se sacrifice în țări din Europa la ordinul Statului Islamic. El s-a interesat cum să achiziționeze arme, model, AK, grenade, veste antiglonț și a studiat cum să construiască bombe. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel