Tânăr reţinut după ce poliţia i-a găsit plantaţia de cannabis

Foto: Aphiwat chuangchoem - Pexels
Foto: Aphiwat chuangchoem - Pexels

La data de 12.04.2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Harghita au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, în vârstă de 26 de ani, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc.

În cauză s-a reţinut faptul că, în perioada 2020-2021, inculpatul a cultivat cannabis indoor, într-o locaţie situată pe raza unei comune izolate din judeţul Mureş. Cantităţile de cannabis rezultate au fost comercializate către persoane de pe teritoriul României şi Ungariei.

La data de 12.04.2021, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Harghita împreună cu lucrătorii de poliţie din cadrul S.C.C.O. Harghita au efectuat două percheziţii domiciliare, ocazie cu care au fost identificate şi ridicate părţi componente ale unei instalaţii necesare pentru cultivarea cannabisului, precum şi cantitatea de aproximativ 1,5 kilograme de fragmente vegetale de cannabis.

La data de 13.04.2021, Tribunalul Harghita a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile. Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile "Regele Ferdinand I" Târgu Mureş. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie, transmite DIICOT - Biroul Teritorial Harghita.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel