Tânăr reținut după ce a condus fără permis și s-a dat drept fratele său

Imagine de Free-Photos de la Pixabay
Imagine de Free-Photos de la Pixabay

Un tânăr de 20 de ani a ajuns în arest după ce a condus fără permis auto și a încercat să-i păcălească pe polițiști cu identitatea fratelui său. 

Un tânăr în vârstă de 20 de ani, din Voitinel, a ajuns în arestul poliției județene, reținut 24 de ore, după ce, oprit în trafic de polițiștii de la Secția Rurală Marginea, și-a declarat o identitate falsă. Ulterior s-a stabilit că tânărul nu are permis de conducere și a încercat să-i păcălească pe polițiști cu identitatea fratelui, scrie Monitorul de Suceava.

În noaptea de 23 spre 24 aprilie, un echipaj de la Secția Rurală Marginea a oprit în primă fază pentru control un Audi A6, care se deplasa pe DN 2E, pe raza comunei Horodnic de Sus, pe direcția dinspre Voitinel spre Marginea. Imediat a fost oprită și o a doua mașină, un Mitsubishi condus din aceeași direcție, în care se aflau mai mulți tineri.

În timp ce primul șofer le-a spus polițiștilor că nu are nici un document la el, recomandându-se doar verbal, din a doua mașină cel de la volan a coborât și a luat-o la fugă pe jos, spre un ogor din apropiere.

Un polițist plecat în urmărire pedestră l-a ajuns pe fugar după aproximativ 700 de metri, reușind să-l oprească. S-a stabilit că cel care a încercat să fugă este un tânăr din Bilca, care era în ușoară stare de ebrietate - 0,10 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul și-a dat identitatea fratelui mai mare, care are permis auto și era pasager în cealaltă mașină

Revenind la prima mașină, tânărul care condusese autoturismul Audi A6 s-a legitimat verbal. Polițiștii au avut suspiciuni cu privire la identitate, cu atât mai mult cu cât și un tânăr din cealaltă mașină a refuzat să se legitimeze, iar cei doi păreau că se cunosc. După audieri s-a stabilit că tânărul în vârstă de 20 de ani, din Voitinel, de la volanul mașini Audi, nu are permis de conducere și, în încercarea de a scăpa, și-a dat identitatea fratelui mai mare, de 23 de ani, care are permis de conducere și care era pasager în cealaltă mașină. 

David R. a fost pus sub acuzare pentru comiterea infracțiunilor de conducere fără permis, instigare la fals intelectual și fals intelectual.

În continuarea cercetărilor, pe 27 aprilie s-a dispus reținerea tânărului în arestul poliției județene.

Sursă: Monitorul de Suceava

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel