Tânăr din Vaslui, CONDAMNAT pentru evaziune fiscală după ce a vândut arme VIRTUALE într-un joc pe calculator

Tânăr din Vaslui, CONDAMNAT pentru evaziune  fiscală după ce a vândut arme VIRTUALE  într-un joc pe calculator / Foto: Pixabay
Tânăr din Vaslui, CONDAMNAT pentru evaziune fiscală după ce a vândut arme VIRTUALE într-un joc pe calculator / Foto: Pixabay

Un tânăr din Vaslui a fost condamnat pentru evaziune fiscală după ce a vândut arme virtuale într-un joc pe calculator.

Un tânăr din Bârlad, județul Vaslui, a fost condamnat pentru evaziune fiscală după ce a vândut arme virtuale într-un joc pe calculator și nu a declarat veniturile pe care le-a obținut, scrie Ziarul de Iași. Ulterior, el a fost achitat după ce a achitat pe loc prejudiciul de 140.000 lei.

Acesta fusese condamnat la un an de închisoare cu suspendare de Tribunalul Vaslui, dar a fost achitat de Curtea de Apel Iași. Bărbatul avea doar 17 ani când a devenit, în 2013, administratorul unui joc online, Metin2, lansat în Coreea de Sud în 2004. El l-a preluat de pe internet, l-a rebotezat "Sonymt2" şi l-a relansat în România. 

Pentru a acumula puncte de experienţă în acest joc este necesară obţinerea de echipament şi monede, care pot fi cumpărate. Astfel, în perioada ianuarie 2015 – decembrie 2019, tânărul bârlădean a vândut jucătorilor armuri şi arme în valoare de 1.830 lire sterline, 29.500 euro şi 649.000 lei. Veniturile nu au fost declarate fiscului, calculându-se un prejudiciu adus bugetului de stat de 113.400 lei, precum şi dobânzi şi penalităţi de 4.800 lei. Tânărul a fost achitat pentru că achitat acest prejudiciu, dar și un spor de 20% din sumă. Conform legii, în această situaţie, fapta nu se mai pedepseşte.

Cum a câștigat un român un milion de dolari jucându-se pe calculator

Aliwi Omar, un român de naționalitate siriană, a câștigat în anul 2016 aproximativ un milion de dolari jucându-se pe calculator celebrul joc DOTA. Românul Aliwi Omar, student atunci la Politehnică și absolvent al liceului Ion Luca Caragiale, făcuse parte din echipa Digital Chaos care a jucat finala The International 2016, cea mai importantă competiţie de Dota din lume.

Deși echipa sa, formată din 5 oameni, a pierdut finala, cei cinci coechipieri s-au ales cu un câştig de 680.000 de dolari fiecare. Cum Aliwi Omar mai câștigase în trecut aproximativ 390.000 de dolari jucând Dota, tânărul, care în 2016 avea doar 21 de ani, a ajuns milionar în dolari doar jucându-se pe calculator.

VEZI ȘI: Un criminal din Suceava a scăpat de pușcărie după ce a fost admis la Drept. Omorâse un afacerist cu 33 de lovituri de cuțit

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel