Tânăr atacat de urs. Primul caz anul acesta

Un tânăr a ajuns marţi la spitalul din Odorheiu Secuiesc, după ce a fost atacat de un urs, acesta fiind primul caz înregistrat în 2018 în Harghita.

Biroul de Presă al Consiliului Judeţean Harghita a informat că tânărul, din localitatea Eliseni, se afla la 300 de metri de sat, la liziera pădurii şi tăia nuiele de alun, când a fost atacat de un urs. Bărbatul a povestit că nu a făcut nimic care să fi deranjat animalul şi că a reuşit să scape după ce ursul s-a speriat de un localnic care trecea prin zonă şi care a chemat şi Ambulanţa.

Potrivit sursei citate, victima a ajuns la Spitalul municipal din Odorheiu Secuiesc cu răni la picioare. Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a făcut din nou apel la administraţiile locale să întocmească documentaţii pentru astfel de cazuri, precum şi pentru pagubele provocate în gospodăriile oamenilor.

De asemenea, Borboly consideră că asociaţiile de vânătoare trebuie să solicite 'ordin de derogare pentru înlăturarea acestor exemplare extrem de periculoase, dat fiind faptul că acest atac s-a înregistrat în apropierea localităţii'.

[citeste si]

Este primul atac din acest an al unui urs, după ce în 2017 mai multe persoane au ajuns la spital, fiind rănite în incidente similare. De cele mai multe ori, victimele sunt ciobani aflaţi cu animalele la păscut, persoane surprinse în pădure la cules de ciuperci sau fructe, dar şi oameni care sunt atacaţi în zona culturilor agricole, unde urşii merg în căutare de hrană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel