Talibanii au interzis culturile de mac în Afganistan

Sursă foto: Facebook Abdul Qahar Balkhi
Sursă foto: Facebook Abdul Qahar Balkhi

Culturile de mac din Afganistan au fost interzise, după un anunț al liderului suprem al talibanilor.

Liderul suprem al talibanilor a ordonat duminică interzicerea culturilor de mac în Afganistan şi a avertizat că autorităţile vor distruge orice astfel de cultură şi îi vor pedepsi pe responsabili, informeaz- AFP.

Afganistanul este de departe principalul producător mondial de mac, din care se extrag opiu şi heroină. În ultimii ani, producţia şi exporturile au crescut considerabil.

“Toţi afganii sunt informaţi că de acum înainte cultivarea macului este strict interzisă în toată ţara. În cazul încălcării decretului, cultura va fi distrusă imediat şi vinovatul tratat ca atare, conform legii islamice”, se arată în decretul emis de liderul suprem Hibatullah Akhundzada.

Nu este prima dată când talibanii interzic cultivarea macului. În 2000, cu câteva luni înainte de doborârea regimului fundamentalist, se hotărâse de asemenea o astfel de interdicţie, scrie Adevărul.

Talibanii au impus reguli noi în Afganistan. Angajații guvernamentali sunt obligați să poarte barbă

Talibanii din Afganistan le-au ordonat tuturor angajaţilor guvernamentali să poarte barbă şi să respecte un cod vestimentar, în caz contrar riscând să fie daţi afară, au declarat trei surse pentru Reuters.

Sunt cele mai recente restricţii dintr-o serie de măsuri stricte adoptate de administraţia islamistă care conduce Afganistanul cu mână forte.

Potrivit surselor citate, reprezentanţi ai Ministerului pentru Promovarea Virtuţii şi Prevenirea Viciului păzeau luni intrările în birourile guvernamentale pentru a verifica dacă angajaţii respectă noile reguli. Angajaţilor li s-a cerut să nu îşi radă barba şi să poarte vestimentaţie locală, formată dintr-o haină lungă şi largă, pantaloni şi o pălărie sau un turban, scrie Agerpres.

Li s-a spus de asemenea să se asigure că îşi spun rugăciunile la orele potrivite, au declarat două dintre surse. Angajaţii au fost informaţi că de acum înainte nu vor mai putea să intre în birouri şi riscă să fie concediaţi dacă nu respectă codurile vestimentare, au precizat sursele citate (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel