Taj Mahal-ul, avariat de o serie de furtuni puternice

Taj-Mahal-india
Taj-Mahal-india

O serie de furtuni puternice, soldate vineri cu cel puţin 13 morţi în regiunea Agra, din nordul Indiei, au afectat şi Taj Mahal-ul, a informat duminică o sursă oficială, potrivit AFP.

Taj Mahal-ul, una dintre cele şapte minuni ale lumii moderne şi principala atracţie turistică a Indiei, a fost închis de la jumătatea lunii martie din cauza epidemiei de COVID-19. Fotografiile realizate de jurnaliştii AFP duminică arată că o parte dintr-o balustradă a structurii a dispărut complet.

"O balustradă care făcea parte din structura iniţială a monumentului a fost deteriorată", a confirmat pentru AFP şeful serviciilor arheologice din India, Vasant Kumar Swarnkar.

"O altă balustradă mai recentă, un plafon fals din zona în care aşteaptă turiştii şi soclul porţii principale de acces la monument au fost de asemenea avariate", a adăugat el. Cu toate acestea, structura principală a mausoleului construit de împăratul mogul Shah Jahan în memoria iubitei sale soţii Mumtaz Mahal (decedată în 1631), este intactă.

Furtuni puternice au lovit vineri întreaga regiune, soldându-se cu moartea a cel puţin 13 persoane, transmite Agerpres.

Acest tip de furtuni este frecvent în sezonul musonic din India, care durează între lunile iunie şi octombrie. Anul trecut, mai multe furtuni care au afectat statul Madhya Pradesh, din centrul ţării, în lunile august şi septembrie, au provocat moartea a 150 de persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel