Taiwanul este pregătit să se apere împotriva Chinei

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Un diplomat din Taiwan spune că națiunea este pregătită să se apere împotriva Republicii Populare Chineze.

James KJ Lee, reprezentantul Taiwanului la New York, spune că voința Taiwanului de a lupta este „neclintită și incontestabilă” Taiwanul este hotărât să se protejeze împotriva Chinei, a sscris James K.J. Lee (李光章) într-un articol de opinie din The Wall Street Journal.

„Oamenii din Taiwan știu bine că prețul libertății este vigilența veșnică și ne angajăm să păstrăm modul nostru democratic de viață”, a spus Lee.

El a arătat sondajele de opinie publică ca dovadă că majoritatea taiwanezilor sunt dispuși să se apere împotriva agresiunii chineze. Taiwanul și-a crescut constant bugetul pentru apărare în ultimii ani, a spus reprezentantul, adăugând că cheltuiește „o proporție mai mare din PIB-ul său pentru armată decât majoritatea statelor membre NATO”.

Lee a spus că armata taiwaneză formulează strategii de apărare asimetrice, își restructurează forțele de rezervă și apărarea civilă și își mărește cheltuielile de apărare pentru a „construi capacități mobile, la distanță lungă și de lovitură de precizie”.

Reprezentantul a mulțumit SUA pentru angajamentul său neclintit față de securitatea Taiwanului, în temeiul Legii relațiilor cu Taiwan și al celor șase asigurări. Cu toate acestea, Lee a subliniat că Taiwanul nu se va baza complet pe ajutorul altor națiuni.

„Taiwanul se angajează să-și protejeze propria securitate și democrație”, a spus el.

Deși Lee a recunoscut că obiectivul Taiwanului este „prevenirea prin descurajare”, în loc de o victorie asupra Chinei, „voința noastră de a ne apăra este neclintită și incontestabilă”, conform Taiwan News.

SUA resping afirmațiile Beijingului despre alungarea unei nave americane din Marea Chinei de Sud: Vom continua să navigăm, să zburăm și să operăm oriunde permite legea internațională

Marina SUA a respins marți, 29 noiembrie, afirmațiile Chinei conform cărora ar fi patrulat ilegal în apropierea unui lanț de insule din Marea Chinei de Sud.

Flota a 7-a a SUA a declarat că USS Chancellorsville (CG-62) a trecut pe lângă lanțul de insule Spratly (Insulele Nansha) în acea zi, ca parte a unei „operațiuni pentru libertatea navigației”. Potrivit Marinei, crucișătorul a afirmat drepturile și libertățile de navigație în ceea ce pretindea a fi „zona de revendicare excesivă” într-o manieră „conformă cu dreptul internațional”.

Grupul de reflecție din Beijing, Inițiativa de sondare a situației strategice în Marea Chinei de Sud (SCSPI), a publicat marți pe Twitter o hartă care pretindea că arată nava Chancellorsville navigând în apropiere de insula artificială chineză de la Fiery Cross Reef, precum și un avion american P-8A Poseidon. Grupul a speculat că P-8A „ar putea oferi recunoaștere pentru navă” (citește contnuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel