Taiwanul cere Japoniei să își unească forțele pentru a proteja securitatea regională

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Președintele Tsai Ing-wen a cerut Japoniei să își unească forțele cu Taiwanul pentru a proteja securitatea regională.

În timpul unui discurs adresat delegației de la Biroul Președintelui, Tsai a mulțumit Japoniei pentru asistența acordată în timpul pandemiei și a spus că schimburile turistice între cele două țări au început să se reia de când Taiwanul și-a redeschis turismul în urmă cu două luni. Dincolo de asta, Tsai și-a exprimat speranța că Taiwan și Japonia își pot aprofunda schimburile în domenii precum economia, comerțul și securitatea pentru a răspunde în comun provocărilor erei post-pandemie, scrie Taiwan News.

Tsai a afirmat că Taiwan și Japonia se confruntă cu provocări regionale comune. Ea a menționat că Japonia a revizuit și a publicat recent trei documente cheie de securitate națională, despre care a spus că îi vor „îmbunătăți considerabil capacitățile de apărare și vor demonstra hotărârea de a menține pacea și stabilitatea regională”.

Președintele a declarat că administrația sa a prezentat marți, 27 decembrie, „Planul de ajustare a structurii Forțelor Naționale de Apărare”, în care va fi restabilit serviciul obligatoriu de un an, în timp ce pregătirea va fi, de asemenea, consolidată. Aceasta a mai spus că, în viitor, Taiwanul va continua să coopereze strâns cu țări similare, cum ar fi Japonia, Statele Unite și cele din Uniunea Europeană, pentru a „menține în comun pacea și stabilitatea regională și pentru a crea prosperitate și dezvoltare”.

„Politică demnă de mare laudă”

Parlamentarul japonez Seko Hiroshige, care a condus delegația, a declarat că Tsai a anunțat politici majore legate de apărarea națională, extinderea serviciului militar și întărirea completă a forțelor de apărare și apărare ale Taiwanului, „declarând clar că țara se va apăra singură”. Apoi a spus că „Aceasta este o politică demnă de mare laudă”.

Seko a subliniat că Japonia a revizuit trei documente, inclusiv Strategia de securitate națională, angajându-se să mărească substanțial bugetul de apărare și să sporească capacitățile de apărare ale Japoniei. El a menționat că, pe 23 decembrie, Biden a semnat și Legea privind autorizarea apărării naționale din 2023.

Seko a spus că aceste acțiuni „trimit un mesaj clar” că Japonia nu va tolera utilizarea forței sau schimbări unilaterale în status quo-ul în această regiune. Acest lucru arată, de asemenea, că țările în cauză lucrează din greu pentru a-și spori capacitățile de descurajare.

Deputatul și-a exprimat speranța că, în viitor, „vom susține în continuare Indo-Pacificul liber și deschis, susținut de fostul prim-ministru Abe, inclusiv India, Australia și alte țări cu idei similare, și vom face tot posibilul pentru a ne uni și a menține pacea și stabilitatea în regiune”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel