Taiwan, lovit de taifunul Maria

În Taiwan, zborurile au fost anulate şi şcolile închise în aşteptatea taifunului Maria.

Zeci de zboruri au fost anulate, iar şcolile au fost închide marţi în Taiwan în aşteptarea taifunului Maria, care va aduce ploi torenţiale şi vânturi puternice pe această insulă din estul Chinei, informează AFP. Taifunul fusese localizat la 500 de kilometri est de oraşul de coastă Yilan (nord-est), cu rafale de vânt care atingeau până la 190 km /oră în jurul orei locale 10:00 (02.00 GMT), a informat serviciul meteorologic.

Cel mai puternic impact al taifunului este aşteptat începând de marţi seara până miercuri dimineaţa, însoţit de până la 500 de milimetri de precipitaţii în unele zone, potrivit aceleiaşi surse. Autorităţile au avertizat deja populaţia asupra posibilelor inundaţii şi alunecări de teren.

Ca măsură de precauţie, şcolile şi birourile au fost marţi după-amiază în cinci oraşe, inclusiv în Yilan, unde au fost semnalate deja valuri puternice, au precizat autorităţile. Compania aeriană taiwaneză UNI Air a anulat marţi circa 70 de zboruri interne, în timp ce alte două companii aeriene au anulat zboruri spre insula japoneză Okinawa. La rândul său, Cathay Pacific a anulat peste o duzină de zboruri între Hong Kong şi Taipei, dar şi între Hong Kong şi Okinawa, marţi şi miercuri.

Taiwanul este frecvent afectat de taifunuri pe perioada verii. Anul trecut, peste o sută de persoane au fost rănite după ce taifunul Nesat s-a abătut asupra insulei şi a provocat inundaţii şi pene de curent semnificative.

Vezi și: Drama satului românesc. Gheorghe Voicu: E marea noastră problemă


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel