Taifunul Bopha a ucis cel puțin 238 de oameni în Filipine

Cel mai puternic taifun al anului din Filipine, Bopha, a ucis 238 de oameni. Numărul lor ar putea crește dacă este luat în calcul numărul persoanelor dispărute. În noaptea de marți spre miercuri rafalele de vânt au fost violente și au fost însoțite de furtuni, a anunțat un purtător de cuvânt al armatei, potrivit jurnalul.ro. 

Taifunul a dus la alunecări de teren. O alunecare de teren a omorât 49 de oameni la New Bataan, un oraş mai greu accesibil de pe Insula Mindanao. Alte 51 de persoane au murit în diverse localităţi din estul insulei, a anunţat locotenent-colonelul Lyndon Paniza, comandant militar al regiunii sudice.

"Avem nevoie urgentă în acest zone de huse mortuare, de medicamente, de haine uscate şi, mai presus de orice, de corturi, pentru că supravieţuitorii trăiesc sub cerul liber de când taifunul le-a distrus locuinţele sau acoperişurile", a declarat pentru agenţia franceză de presă ministrul pentru afaceri sociale Corazon Soliman.

"Cadavrele sunt împrăştiate pe pământ la New Bataan şi există riscul apariţiei unor maladii". Un bilanţ precedent vorbea despre 82 de morţi 21 de dispăruţi. Autorităţile au avertizat că numărul morților va crește pe seamă ce vor avea acces în zonele greu accesibile.

Bopha a atins ţărmul marţi dimineață, însoţit de rafale de vânt de 210 de kilometri pe oră şi de ploi puternice. A smuls arbori, a distrus gospodării, a umflat cursul apei şi  a provocat alunecări de teren.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel