Cătălin Tache: Noua putere pregătește legea amnistiei

Jurnalistul Cătălin Tache este de părere că mutarea cea mai importantă pregătită de ''noua putere" este legea amnistiei. Adoptarea legii ar putea fi folosită sub pretextul supraaglomerării închisorilor din România, episod început deja de ministrul Raluca Prună.  

Tache este de părere că proaspăta coaliție care va conduce Guvernul va avea ca priorități modificări importante la Justiție și în principal va viza o lege a amnistiei, dar și prioritizarea dosarelor pe un principiu bazat pe posiblitatea de recuperare a prejudiciilor. 

Noua putere politica de la Bucuresti nu a facut un secret din faptul ca prioritatea absoluta a mandatului proaspetilor parlamentari este „ajustarea“ Justitiei, pe ici, pe colo, prin punctele esentiale. Aceasta nu inseamna insa nicidecum ca vom putea asista la o noua „marti neagra“ , precum ziua de 10 decembrie 2013. 

(...)

Desigur, „marele tun“ din Justitie ar putea fi considerat mult trambitata amnistie care se anunta. Dar care nu va fi, nici pe departe, una generala, ci una „chirurgicala“, gandita in cele mai mici amanunte. In schimb, vor fi cu adevarat mari schimbari in ceea ce priveste strategia institutiilor statului, principiul celeritatii anchetarii dosarelor adoptat pana acum de catre procurori, in special de cei anticoruptie urmand a fi schimbat din temelii. Asa ca prioritate vor avea anchetele in urma carora exista sanse sa se recupereze cat mai rapid prejudicii cat mai mari si asupra infractiunilor in curs de desfasurare sau savarsite recent(...)

Desigur, pretextul iminentei amnistii va fi superaglomerarea din puscariile patriei. De altfel, se vorbeste chiar ca inca actualul ministru al Justitiei, Raluca Pruna, ar fi fost sfatuita sa o lase mai moale cu luarea unor masuri legislative in acest sens, tocmai pentru ca „bilele albe“ sa intre in palmaresul viitoarei guvernari," a scris jurnalistul Cătălin Tache pentru www.national.ro.

[citeste si]


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel