Tabere refugiați în Africa. Propunerea Austriei. Ce zice Germania

refugiati
refugiati

Ministrul german de externe, Sigmar Gabriel, a respins luni propunerea omologului său austriac, Sebastian Kurz, privind crearea în Libia și în alte țări de pe coasta africană a Mediteranei a unor tabere pentru migranții care încearcă să ajungă în Europa, transmite agenția EFE.

Vorbind la o conferință de presă după întâlnirea avută cu Sigmar Gabriel la Viena, Sebastian Kurz a amintit de numeroasele critici pe care le-a primit propunerea țării sale ca Uniunea Europeană să ia în considerare modelul Australiei, țară care transferă imigranții ilegali în tabere amenajate în insule, unde aceștia așteaptă examinarea cererii lor de azil.

Totuși, șeful diplomației austriece a susținut la această conferință de presă că pe acest subiect în cadrul UE 'discuția devine mai onestă' și ideea privind crearea unor astfel de tabere 'este posibil să fie sprijinită majoritar' în interiorul blocului comunitar, astfel încât în UE să fie primiți numai refugiații care sunt îndreptățiți să primească azil, iar ceilalți să fie retrimiși în țările lor.

Dar ministrul Sigmar Gabriel a declarat că este împotriva creării unor astfel de tabere, mai ales în țări instabile, precum Libia. În opinia sa, acordul dintre UE și Turcia pentru stăvilirea fluxului migrator nu poate fi reprodus într-o înțelegere similară cu Libia sau Tunisia, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel