Tabără de creaţie. Reporterii-studenți au descoperit frumusețile spirituale ale Dobrogei

Recent, s-a încheiat, la Mănăstirea Dervent, Tabăra de creaţie în Jurnalism, Relaţii Publice şi Publicitate.

Timp de o săptămână, nouă studenți și masteranzi ai Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării (Universitatea din București) și ai masterului Comunicare și comuniune de la Facultatea de Teologie (București) au fost oaspeții mănăstirii constănțene.

Sub coordonarea reputatului Prof. univ. dr. Mihai Coman, decanul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, de la Universitatea din București, și cu ajutorul Arhim. Andrei Tudor, starețul mănăstirii Dervent, reporterii-studenți au descoperit frumusețile spirituale ale Dobrogei, unele dintre ele mai puțin cunoscute: biserica de trestie și lut de la Izvoarele, bisericuțele rupestre de la Basarabi, peștera Sf. Andrei, mănăstirea „Sfinților Români" - Poarta Albă-Galeșu, Peștera Limanu, Tropaeum Traiani, Mormântul tracic de la Movila Documaci, Bisericuțele rupestre de la Dumbrăveni, Cetatea Argamum, Cetatea și Mănăstirea Halmyris, Basilica de la Niculițel și mănăstirea Cocoș.

(w670)

În oaza de liniște și spiritualitate a mănăstirii Dervent, expedițiile de documentare s-au materializat în reportaje și fotografii încărcate pe site-ul jurnalismladervent.wordpress.com, se precizează într-un comunicat.

Despre prima ediție a Taberei de Jurnalism organizată la mănăstire, Prof. dr. Mihai Coman a declarat următoarele: „A fost un vechi vis al meu pe care l-am împlinit anul acesta. În termeni jurnalistici, ne-am propus două cuvinte: acuratețe și expresivitate; să învățăm să ne documentăm, să strângem informația, să o sintetizăm și să o punem într-un text care, la modul ideal, să stârnească o emoție a cititorului. Din ecourile pe care le am, multe texte au avut acest efect. Studenții au fost copleșiți: au descoperit lucruri de care poate auziseră, dar nu le văzuseră cu ochii lor, cum sunt peșterile rupestre și alte chilii care sunt acolo, au descoperit obști de călugări din diversele mănăstiri și, în același timp, au descoperit ce înseamnă istoria Dobrogei: de la urmele greci și romane până la primii martiri creștini."

Tinerelor generații de comunicatori ai Bisericii, Prof. dr. Mihai Coman le transmite că sinceritatea și bucuria de a scrie sunt lucruri foarte importante: „În Jurnalism și în Relații Publice, ca și în alte profesii, sinceritatea este cel mai important lucru, este poarta care deschide sufletele. Dacă faci această profesie și-ți dă această bucurie a unui produs jurnalistic și de comunicare împlinit, atunci chiar simți că ești în profesie, că nu trăiești degeaba."

[citeste si]

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy