Taxa pentru poluare din Londra, extinsă. Cartierele românilor, afectate

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Serinus)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Serinus)

Extinderea uriaşă ULEZ a fost confirmată. În toate aceste zone din Londra se va plăti o taxă zilnică de 12,50 lire.

Primarul Londrei vrea taxă ULEZ în toată capitala britanică şi introduce o nouă taxă auto pentru "aer curat", scrie Rador. Extinderea cuprinde şi cartierele unde comunitatea de români este foarte numeroasă, cum sunt Harrow, Barnet, Brent, Dagenham.

Taxa ULEZ va fi extinsă pentru toată Londra, până la M25. Primăria spune că măsura este rezultatul cercetărilor care arată că ULEZ a contribuit până acum la reducerea nivelurilor de poluare cu 44% în centrul Londrei.

Primarul doreşte ca şi locuitorii din afara Londrei să simtă presupusele sale beneficii, deoarece el spune că "cele 10 cartiere cu cel mai mare număr de decese premature pe an [din cauza calităţii proaste a aerului] sunt toate în Outer London: Bromley 204, Barnet 201, Croydon 196, Havering 178, Ealing 165, Enfield 164, Bexley 162, Hillingdon 155, Brent 149, Redbridge 142.

Casarea maşinilor

Pentru a atenua unele dintre îngrijorări, Primăria va introduce următoarele măsuri menite în principal să se asigure că extinderea ULEZ, pe lângă criza costului vieţii, nu îi afectează la buzunar pe locuitori:

- O schemă de casare de 110 de milioane de lire sterline va permite locuitorilor din afara Londrei să dea la casat vehiculele neconforme şi să obţină fie o subvenţie mică plus până la două abonamente anuale gratuite pentru autobuz şi tramvai (un pachet financiar general mai mare) sau un grant pentru modernizarea vehiculelor lor.

Persoanele cu dizabilităţi vor primi o perioadă de graţie mai lungă de până în octombrie 2027 pentru a face orice modificări la vehicule, iar organizaţiile non-profit vor primi până în octombrie 2025

- Taxa de înregistrare automată de 10 lire va fi eliminată din ianuarie 2023, astfel încât şoferii să se poată înscrie gratuit la sistemul de plată

- Cea mai mare extindere a reţelei de autobuze TfL din Londra, cu un milion de kilometri suplimentari adăugaţi progresiv la reţea. Unele dintre acestea vor fi rute noi, altele vor fi prin autobuze suplimentare pe rute de autobuz "orbitale" importante din Outer London, iar unele vor fi trimise consultării publice de către TfL. Acesta va include două rute care vor folosi tunelul Silvertown, începând cu 2025, când se deschide.

Standardele ULEZ

Euro 4 pentru maşini şi furgonete pe benzină (disponibil pe scară largă din 2006)

Euro 6 pentru maşini şi camionete diesel (disponibil pe scară largă din 2016)

Euro 3 pentru motociclete şi mopede (disponibil pe scară largă din 2007)

Amenda pentru neachitarea unei taxe ULEZ în cazul în care vehiculul dumneavoastră nu respectă cele de mai sus va creşte la 180 lire (redusă la 90 lire dacă este plătită în termen de 14 zile) pentru a menţine efectul de descurajare al schemei şi pentru a obţine calitatea şi sănătatea mediului. Primăria insistă că este o iniţiativă de sănătate, nu una financiară pentru a strânge bani pentru TfL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel