Szijjarto: Ungaria, alături de maghiarii din Transcarpatia

Peter Szijjarto anunţă că Ungaria va fi alături de maghiarii din Transcarpatia şi nu va permite reducerea drepturilor lor.

Ministerul de Externe ungar îşi menţine poziţia potrivit căreia Ungaria va fi alături de maghiarii din Transcarpatia şi nu va permite reducerea drepturilor lor, a declarat miercuri şeful diplomaţiei ungare Peter Szijjarto, ca răspuns la comentarii făcute de politicieni ucraineni mai devreme în aceeaşi zi, notează MTI.

La o reuniune a guvernului, care a avut loc miercuri, ministrul educaţiei din Ucraina, Lilia Grinevici, a declarat că comentariile lui Szijjarto potrivit căruia Ucraina ar trebui să se abţină de la punerea în practică a noii legi a educaţiei până la consultări cu etnicii maghiari din Transcarpatia sunt 'manipulatoare'.

La rândul său, ministrul de interne ucrainean Arsen Avakov a descris remarcile lui Szijjarto ca 'neruşinate şi inacceptabile'.   Răspunsul lui Szijjarto a fost: 'Nu putem fi convinşi să dăm înapoi nici cu şantaj şi nici cu comentarii abuzive'. El a cerut membrilor guvernului ucrainean să respecte dreptul internaţional şi 'să înceteze să încerce să ia înapoi drepturile dobândite' de minoritatea etnică maghiară.

[citeste si]

Maghiarii din Transcarpatia au dreptul la educaţie în limba lor maternă, aşa cum este stipulat în mai multe acorduri internaţionale, a adăugat el.   Guvernul ungar susţine toate formele de consultări între guvernul ucrainean şi maghiarii din Transcarpatia, dar discuţiile trebuie să se concentreze asupra problemelor reale şi drepturile etnicilor maghiari nu trebuie să fie reduse, a insistat şeful diplomaţiei ungare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel