Szijjarto, discuție cu Matteo Salvini. Felicitat pentru decizia controversată

Bogdan Bolojan / 12 iun 2018 / 11:55 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, a discutat luni seara la telefon cu ministrul italian de interne, Matteo Salvini, căruia i-a spus că guvernul ungar salută "angajamentul guvernului italian faţă de reinstalarea securităţii europene", relatează marţi MTI. 

Guvernul Italiei a arătat că graniţele Europei, inclusiv cele maritime, pot fi apărate şi traficul de persoane poate fi eliminat, a arătat într-un comunicat dat publicităţii după convorbire un purtător de cuvânt al Ministerului ungar al Afacerilor Externe. 

Recentele măsuri ale guvernului italian au demonstrat că "politica Bruxellesului cu privire la migraţie nu este potrivită", se subliniază în comunicat, care mai notează că Uniunea Europeană nu a reuşit, în ultimii trei ani şi jumătate, să-şi "edifice capacitatea de a apăra graniţele Europei". 

A refuzat primirea navei cu migranți 

La sfârşitul săptămânii trecute, Matteo Salvini, noul ministru de interne al Italiei şi lider al partidului Liga (extrema dreaptă), a refuzat acostarea unei nave cu migranţi în porturile italiene. Marţi, ONG-ul SOS Mediterana a anunţat că cei 629 de migranţi salvaţi în Marea Mediteraneană de nava Aquarius şi blocaţi în larg în urma unei dispute cu Italia şi Malta vor fi în final debarcaţi în Spania, care a propus să-i primească. 


Te-ar putea interesa

Concurs ReferendumIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24