Syriza Britanicul: UE ajută firmele să îi sărăcească pe cetățeni

Jeremy Corbyn, supranumit Syriza Britanicul, și-a anunțat strategia pentru referendumul de ieșire a Marii Britanii din UE.  Corbyn, candidatul la conducerea laburiștilor care propune o stângă radicală de tip grecesc, condiționează rămânerea Angliei în Uniune de unele reforme pe care ar trebui să le facă Bruxelles-ul.

Astfel, laburiștii vor propune propriile măsuri de reformă, ca să voteze împotriva ieșirii din UE, la referendum.

 “Premierul conservator Cameron își urmărește propia agendă, la referendum, trădând interesele angajaților, protecția mediului și protecția socială”, a declarat Corbyn, potrivit The Guardian. Laburiștii ar trebui să voteze la referendum în funcție de obiectivele Stângii, nu de disputa cu conservatorii lui Cameron.

De altfel, liderii Syriza din Grecia, au salutat planul lui Corbyn și îl susțin moral, afirmând că prin victoria sa în Partidul Laburist s-ar întări mișcarea anti-austeritate.

Acuzații grave: UE, deliberat, menține paradisurile fiscale

Uniunea Europeană, deliberat, menține un număr de paradisuri fiscale și permite funcționarea unor căsuțe poștale, în Luxemburg, Monaco și alte state. De asemenea, are o relație stranie cu Elveția, care nu este membru al UE, dar nici nu i se impun taxe vamale, astfel că firmele pot să-și externalizeze acolo profiturile. Aceasta este adevărata cauză a deficitelor bugetare, nu cheltuielile sociale, așa cum susțin neo-liberalii, a arătat Corbyn.

Unii lideri ai partidului Laburist i-au reproșat lui Corbyn că nu are o poziție clară pentru referendumul din 2017. Laburiștii militează de peste 30 de ani în favoarea creșterii integrări în UE, iar Conservatorii promovează izolaționismul. Corbyn susține că situația s-a schimbat, global, iar integrarea sau desprinderea de UE ar trebui judecate în funcție de interesele alegătorilor pe care îi reprezintă.

Alți candidați  la șefia laburiștilor au cerut ca Partidul să se poziționeze ferm anti-Cameron, conducând campania de respingere a referendumului și de creștere a integrării europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel