Sydney a intrat în 2020 cu un impresionant foc de artificii - VIDEO

sydney revelion
sydney revelion

Un foc impresionant de artificii a marcat trecerea în 2020 la Sydney în Australia. 

Unul dintre orașele în care Anul Nou vine cel mai devreme, având în vedere fusul orar, este Sydney, în Australia, care a marcat trecerea în 2020 cu un tradiţional foc de artificii impresionant, scrie Mediafax. 

Când în alte orașe de pe glob se fac ultimele pregătiri, cerul ia foc deasupra portului din Sydney și mai bine de un milion de oameni se adună pe chei sau în ambarcațiunile care plutesc în golf.

Printre atracții se numără și declanșarea sistemelor pirotehnice montate pe impresionantul pod din port, acesta fiind considerat unul dintre cele mai frumoase spectacole de artificii din lume.

Foc de artificii anulat la Canberra

În schimb, tradiţionalul show de artificii care urma să fie prezentat de Revelion în Canberra, capitala Australiei, a fost anulat din cauza riscului crescut de incendii de vegetaţie.

Australia este afectată de mai multe luni de puternice incendii de vegetație. Peste 3,4 milioane de hectare de vegetație au ars, aproximativ o mie de case au fost distruse și nouă persoane, printre care și doi pompieri voluntari, au murit în urma acestor incendii.

De altfel, peste un sfert de milion de persoane au semnat o petiție online prin care se cerea anularea focurilor de artificii de Revelion din Sydney. Potrivit semnatarilor petiției, banii cheltuiți pe acest spectacol ar trebui să fie oferiți pompierilor care se luptă cu incendiile ce amenință orașul, informează BBC. Anul trecut, spectacolul a costat aproximativ patru milioane de dolari americani. Semnatarii petiţiei spun că show-ul "ar putea traumatiza unii oameni", care se confruntă "cu suficient fum în aer". Primarul oraşului a refuzat să anuleze focul de artificii, susţinând că nu ar fi niciun beneficiu în acest sens, pentru că pregătirile sunt deja făcute de 15 luni şi mare parte din buget a fost cheltuită.

Cei care au intrat primii în 2020

Samoa, părţi din Kiribati şi Tonga din Oceania au fost primele locuri din lume care au trecut în anul 2020.

A urmat Noua Zeelandă, iar în Auckland, cel mai mare oraş, zeci de mii de oameni s-au adunat în jurul Turnului Sky, unde a fost organizat un show de artificii. În premieră, celebrul turn a fost decorat anul acesta cu animaţii şi jocuri laser.

Ultimele regiuni de pe Glob care vor spune "La mulţi ani, 2020!" vor fi insulele Howland şi Baker, la 25 de ore după Auckland.

VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel