Sute dintre angajații ISU Dobrogea urmează să fie reinstruiți

Sute dintre angajații ISU Dobrogea urmează să fie reinstruiți  / 
 Foto: ISU București-Ilfov
Sute dintre angajații ISU Dobrogea urmează să fie reinstruiți / Foto: ISU București-Ilfov

În urma tragediei care a avut loc la Constanța, sute de angajați ai ISU Dobrogea vor fi reinstruiți.

Aproximativ 800 dintre angajații Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea” al județului Constanța vor fi reinstruiți, acțiunea începând de vineri, 19 februarie, cu personalul din Dispeceratul ISU Constanța.

„Începând cu această dimineață, de la ora 08.30, personalul din Dispeceratul ISU a fost reinstruit cu privire la sistemul aplicabil în domeniul de competență. Totodată, aceste reinstruiri urmează să aibă loc în zilele următoare și în dispeceratele din cadrul celorlalte subunități din cadrul ISU Dobrogea al județului Constanța, iar ulterior vor avea loc reinstruiri cu oameni din operativ, din subunitățile de intervenție privind procedurile operaționale în cazul situațiilor de urgență”, a explicat purtătorul de cuvânt al ISU „Dobrogea”, Anamaria Stoica.

Ea a precizat că, în total, este vorba despre aproximativ 800 din angajații inspectoratului, iar decizia de reinstruire a fost luată în urma ordinului inspectoratului general.

„ISU Dobrogea are 954 de angajați din care 800 de oameni lucrează în operativ. Așadar, aproximativ 800 de oameni urmează să fie reinstruiți. Facem mențiunea că personalul inspectoratului era instruit periodic și că această reinstruire, care practic se reaplică de astăzi, este ca urmare a ordinului inspectorului general. (…)Aceștia sunt instruiți lunar, iar colegii din operativ, pompierii, care intervin zilnic în domeniul situațiilor de urgență, fac antrenamente zilnice atunci când nu au intervenții la diverse cazuri”, a mai spus purtătorul de cuvânt al ISU „Dobrogea”.

Reinstruirea personalului privind aplicarea procedurilor operaționale de intervenție pe tipuri de risc și verificarea stării tehnice și de întreținere a mijloacelor de intervenție a fost dispusă prin ordin al Inspectorului General al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în toate unitățile operative subordonate, în urma controlului efectuat la Constanța de către Comisia IGSU. Aceasta a identificat pe timpul acțiunii mai multe disfuncționalități în ceea ce privește conținutul rapoartelor operative, încălcarea unor norme procedurale privind echiparea personalului la locul intervenției, superficialitate în îndeplinirea atribuțiilor în domeniul logistic prin neasigurarea menținerii în stare de operativitate a tehnicii de intervenție din dotare, respectiv nereguli identificate în asigurarea pregătirii de specialitate a personalului operativ. În urma controlului, trei ofițeri cu funcții de conducere de la nivelul ISU Constanța vor fi cercetați disciplinar, iar mai mulți ofițeri și angajați din rândul personalului operativ vor fi sancționați disciplinar, precizează CT News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel