Sute de vulturi rari, otrăviţi în masă în Botswana. Braconierii, principalii suspecţi

taina_vultur
taina_vultur

Peste 500 de vulturi din specii aflate în pericol de dispariţie au murit otrăviţi în Botswana, conform autorităţilor locale, citate vineri de BBC. 537 de vulturi şi două acvile de stepă au fost găsite decedate în nord-estul ţării, deşi nu este clar când s-a întâmplat acest lucru. 

Autorităţile guvernamentale suspectează că braconierii care au omorât trei elefanţi au contaminat cadavrele acestora cu otravă.

Incidentul a fost catalogat de activiştii de mediu drept unul dintre cele mai importante episoade documentate de ucidere în masă a unor vieţuitoare ameninţate cu dispariţia. Autorităţile guvernamentale au declarat că otrăvirea în masă este periculoasă şi dăunătoare mediului şi a îndemnat publicul să se abţină de la astfel de acte ilegale. Zona a fost decontaminată, iar mostrele prelevate de la faţa locului urmează să fie analizate.

Vulturii care dau ocol cadavrelor pot fi observaţi de la kilometri depărtare, astfel că braconierii, care se tem că astfel vor fi deconspiraţi, apelează deseori la metoda otrăvirii acestor păsări, a explicat corespondentul BBC în Africa, Alastair Leithead. Majoritatea păsărilor ucise erau vulturi cu spatele alb, specie aflată în pericol critic de dispariţie, conform clasificării Uniunii Internaţionale pentru Conservarea Naturii.

Printre păsările moarte se numără şi 17 vulturi cu capul alb şi 28 de vulturi cu glugă, la rândul lor în pericol critic de dispariţie. Decesul acestor păsărir s-a produs în plin sezon de creştere a puilor, ceea ce înseamnă că şi urmaşii lor ar putea fi afectaţi, notează BBC.

Botswana a declanşat un val de critici, luna trecută, după ce a decis să ridice embargoul privind vânătoarea. Autorităţile guvernamentale au argumentat că prohibiţia a condus la creşterea numărului de elefanţi care produc pagube culturilor agricole şi chiar au ucis câteva persoane din zonele rurale. În Botswana trăiesc circa 130.000 de elefanţi, cea mai mare populaţie de elefanţi din lume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel