Sute de români au ajuns la spital după masa de Paște

Pentru mulți dintre români, noaptea de Înviere s-a terminat la spital. Aproape 500 de bucureşteni care au băut sau au mâncat prea mult au avut nevoie de ajutorul medicilor.

Mai sunt două zile de Paşte, astfel că medicii îi sfătuiesc pe români să nu facă excese, nici la mâncare, nici la băutură. Aceștia recompandă cumpătare și mișcare după mesele copioase.

496 bucureşteni au chemat salvarea în noaptea de Înviere, iar 312 dintre cazuri au fost urgenţe, a anunţat serviciul de ambulanţă, conform antena3.ro. Zece persoane au avut stări de lipotimie în biserici şi au primit ajutorul medicilor chiar în timpul slujbei.

După orele 02:00-03:00 dimineaţa, când oamenii au ajuns acasă şi au început să mănânce şi să bea, s-au înregistrat 32 de apeluri pentru afecţiuni digestive.

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a mers în prima zi de Paşte la dispeceratul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti, pentru a verifica situaţia.

Nouă spitale din Bucureşti şi Serviciul de Ambulanţă asigură urgenţele medicale în aceste zile în Capitală, iar 13 farmacii au program non-stop.

Vezi și: Detoxifiere după Paște, beneficii. De ce nu trebuie privită ca o dietă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel