Sute de plicuri cu droguri au fost împărțite în centrul Clujului

Ce sunt drogurile? Dar etnobotanicele? O întrebare la care prea puțin mai știu să răspundă. Cele clasice, ilegale și scumpe nu mai sunt la căutare printre cei dependenți. Etnobotanicele au venit ca o salvare pentru ei. Sute de tipuri de produse numite generic etnobotanice s-au luptat să ajungă în față. Cândva erau vândute ca la magazin- întindeai 10 lei, primeai plicul. Acum, magazinele au fost înlocuite de traficul stradal. Păcăleala continuă.

Ce sunt în realitate etnobotanicele? Plante obișnuite stropite cu cocaină sintetizată. Așa că în centrul Clujului au fost împărțite "droguri" nestropite. A fost un eveniment realizat de Agenţia Naţională Antidrog împreună cu Fundaţia Creştină de Ajutorare pentru a arăta cât de ușor pot fi păcăliți atât cei dependenți cât și cei curioși. 

„Este vorba de o campanie de promovare antidrog iar ceea ce facem noi aici este o metodă de a-i sensibiliza pe oameni şi să-i facem să înţeleagă cât de uşor este sa pici într-o astfel de capcană”, a declarat Cristian Pascariu, scrie citynews.ro. Oamenii nu au refuzat pliculeţele. Polițiștii de la Antidrog i-au oprit și le-au arătat că au primit ceva ce le poate schimba viața.

Datele statistice pe judeţul Cluj arată că în primele 5 luni ale acestui an s-au înregistrat 125 de urgenţe dintre care 103 care au necesitat şi internare- 80 de adulţi şi 23 de copii.

Roxana Brici, psiholog la un centru de prevenire, evaluare şi consiliere psihologică, spune că „un consumator de droguri aduce alţi 16. Ce este cel mai trist este că o parte dintre substanţele acestea care fac rău încă sunt legale. Este important ca oamenii să conştientizeze că numărul celor care consumă a crescut, iar noi tot ce facem aici este să prevenim”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel