SUTE de PENSIONARI, executați silit

si-saraci-si-cu-pensiile-taiate-peste-100-de-pensionari-escrocati-de-angajatii-car-133424
si-saraci-si-cu-pensiile-taiate-peste-100-de-pensionari-escrocati-de-angajatii-car-133424

Sute de pensionari din județul Sălaj sunt executați silit, după ce nu reușesc să-și plătească împrumuturile la timp. Astfel, lunar, pensia lor este mai mică cu câteva zeci sau chiar sute de lei. 

Numărul pensionarilor executați silit este în creştere de la o lună la alta, creştere pe care o confirmă şi reprezentanţii Casei Judeţene de Pensii (CJP) Sălaj, scrie magazinsalajean.ro.

Daniela Maxim, coordonator compartiment plăţi şi prestaţii CJP Sălaj, a precizat că în cursul lunii octombrie 2013 în evidenţele instituţiei au fost 698 de pensionari cu popriri pe pensii, valoarea datoriilor pe care aceştia o au faţă de diverse instituţii fiind de 100.367 de lei. În luna septembrie, numărul pensionarilor executaţi silit a fost de 686. Deși au fost mai puțini pensionari datornici în septembrie, valoarea sumei oprite a fost mai mare: 100.900 de lei. În foarte multe cazuri, pensionarii sălăjeni sunt datori băncilor sau altor instituţii de împrumut, însă sunt şi cazuri în care vârstnicii, din cauza unor pensii foarte mici nu au reuşit să-şi achite la timp datoriile faţă de stat, impozite şi taxe locale şi astfel statul, ca să-şi recupereze datoria, i-a executat.

"Reţinerea din pensie se face de către instituţia noastră numai în baza unei sedinţe judecătoreşti. Avem şi vârstnici cu 350 de lei lunar, pensia minimă garantată, pe a căror venit s-a aplicat reţinerea, dar şi pensionari cu venituri de peste 1.000 de lei lunar", a precizat Daniela Maxim. Propririle nu ar trebui să depășească mai mult de o treime din valoarea pensiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel