Sute de părinți și elevi protestează față de un profesor bătăuș

Sute de părinți și elevi protestează, luni dimineața, în curtea și în fața școlii din comuna Șanț, judeţul Bistriţa-Năsăud, faţă de iminenta întoarcere a profesorului de sport condamnat la 4 luni de închisoare cu suspendare după ce a lovit doi copii.

Aproximativ 200 de părinți și elevi au ieșit în stradă și în curtea școlii, nemulțumiți că profesorul de sport care a lovit doi copii ar putea reveni la ore, scrie Mediafax. 

Părinții nu vor să îi permită accesul în școală profesorului de sport care s-a întors luni la ore, după ce a fost în concediu medical. La fața locului au venit și peste 30 de jandarmi și polițiști care să asigure ordinea.

Profesorul, huiduit de protestatari

Profesorul Vasile Maternick a fost huiduit în momentul în care a ajuns la școala din Șanț, iar conducerea instituției de învățământ nu i-a permis acestuia accesul în școală, deoarece nu avea documentele medicale vizate de medicina muncii pe care să scrie „apt".

„A prezentat un document de la medicina muncii pe care nu era bifat <apt>. A anunțat că se va întoarce mâine. Nu este normal ce se întâmplă aici... Ce este atât de greu, ca ministrul să emită un ordin prin care să se spună că cei care sunt condamați, chiar și cu suspendare, nu au dreptul să profeseze? Sunt un pericol! Domnul profesorul a lucrat în mai multe părți, a avut probleme și acolo... A fost dat afară și de la Ilva Mică și de la Rodna, dar acolo a fost simplu că era suplinitor, la Șanț s-a titularizat și de atunci a început calvarul... Pe 12 decembrie avem cu domnul profesor un proces pentru purtare abuzivă și distrugere de acte oficiale după ce a rupt catalogul", a declarat directorul școlii generale din Șanț, Daniel Sasu.

Profesorul Vasile Maternick a plecat, luni, după ce nu i s-a permis accesul în instituția de învățâmânt. El a spus presei că ar fi fost acuzat pe nedrept și a anunțat că se va întoarce la ore să își facă meseria.

Părinții sunt deciși să protesteze în fiecare zi

Profesorul de sport a fost condamnat la patru luni de închisoare cu suspendare pentru purtare abuzivă după ce a lovit, în martie 2017 doi elevi, pe unul dintre ei cu palma, iar pe celălalt cu pumnul.

Bărbatul nu era la primul incident de acest fel şi a fost sancţionat de mai multe ori inclusiv cu desfacerea contractului de muncă, însă instanţa a obligat Inspectoratul Şcolar Bistriţa-Năsăud să îl reangajeze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel