Sute de șoferi, amendați. Cinci permise au fost reținute

Poliţiştii rutieri au aplicat marţi, în Capitală, 708 sancţiuni contravenţionale, fiind totodată reţinute şi cinci permise de conducere, informează un comunicat al Brigăzii Rutiere.

În cadrul acţiunilor, care s-au desfăşurat în mai multe zone ale municipiului Bucureşti, a fost urmărită întreaga plajă de abateri de la normele rutiere, cu preponderenţă depistarea conducătorilor de autovehicule care nu poartă centură de siguranţă şi care folosesc telefonul mobil în timp ce conduc, fără dispozitivul de tip "mâini libere". 

Cu această ocazie conducătorilor de autovehicule le-au fost înmânate şi materiale de informare cu recomandări utile, cele mai importante vizând purtarea centurii de siguranţă şi folosirea telefonului mobil doar cu dispozitivul special de tip "mâini libere", scrie Agerpres.

"Folosirea telefonului mobil în timpul conducerii, precum şi nerespectarea obligaţiei de a purta centură de siguranţă în timpul circulaţiei pe drumurile publice de către conducătorii unui autovehicul se sancţionează contravenţional cu 2-3 puncte amendă şi 2 puncte de penalizare, conform Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 republicată, cu modificările şi completările ulterioare", se mai arată în comunicat. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel