Sute de familii din Coreea de Nord suferă de o boală misterioasă. "Kim Jong Un a trimis medicamente pregătite de familia sa"

Sute de familii din Coreea de Nord ar suferi de o boală misterioasă. 

O boală misterioasă face ravagii în Coreea de Nord. Sute de familii s-ar fi îmbolnăvit deja, iar liderul nord coreean ar fi trimis medicamente.

Kim Jong Un ar fi trimis medicamente „preparate de familia sa” în sud-vestul țării, în timp ce în această zonă oamenii se luptă cu o epidemie de „boală gastrointestinală neidentificată”, scrie Sky News. Se crede că cel puțin 800 de familii suferă de ceea ce Coreea de Nord a numit până acum doar o „epidemie enterică acută” în provincia Hwanghae de Sud.

Despre ce boală ar putea fi vorba

Oficialii sud-coreeni spun că ar putea fi holera sau tifoidă. Noul focar din nord pune o presiune suplimentară asupra țării izolate, în timp ce se luptă cu penuria cronică de alimente și cu un val de infecții cu COVID-19.

Agenția de media de stat a țării, KCNA, a scris: "Respectatul secretar general Kim Jong Un a trimis medicamente preparate de familia sa în orașul Haeju, provincia Hwanghae de Sud. Kim a subliniat necesitatea de a limita epidemia cât mai devreme posibil, luând o măsură bine unită de a pune în carantină cazurile suspecte pentru a reduce în mod complet răspândirea acesteia".

Potrivit KCNA,  la primirea tratamentelor, mulți oameni din provincie au plâns.

"Oamenii din orașul Haeju au strigat "Trăiască tovarășul Kim Jong Un!", plângând de recunoștință. Au prețuit cu căldură imaginea binevoitoare a lui Kim Jong Un, care se dedică poporului cu ideea sa nobilă că nu există o urgență mai gravă decât durerea poporului și că nu există o muncă revoluționară mai importantă decât atenuarea nenorocirii oamenilor", a mai scris sursa citată.

Cum se încearcă prevenirea de noi cazuri

Agenția a spus că eforturile de prevenire au inclus carantină, "screening intensiv pentru toți rezidenții" și tratament special și monitorizarea persoanelor vulnerabile, cum ar fi copiii și persoanele în vârstă.

"O echipă națională de diagnostic și tratament rapid" lucrează cu oficialii locali din domeniul sănătății și se iau măsuri pentru a se asigura că agricultura nu este perturbată în zona agricolă cheie, a adăugat KCNA.

De asemenea, se efectuează lucrări de dezinfecție, inclusiv a apelor uzate și a altor deșeuri, pentru a asigura siguranța apei potabile și menajere. Reamintim că abia în primăvara acestui an Coreea de Nord a recunoscut provizoriu că oamenii au contractat COVID. Țara a refuzat să accepte ajutor internațional pentru imunizare.

Bolile transmise prin apă

Agenția de spionaj a Coreei de Sud a declarat anterior parlamentarilor că bolile transmise prin apă, cum ar fi febra tifoidă, erau deja răspândite în țară înainte de a anunța epidemia de coronavirus.

„Bolile intestinale, cum ar fi tifosul și shigeloza, nu sunt deosebit de noi în Coreea de Nord, dar ceea ce este îngrijorător este că vine într-un moment în care țara se luptă deja cu COVID-19”, a declarat profesorul Shin Young-jeon de la Colegiul de Medicină al Universității Hanyang din Seul.

Coreea de Sud este dispusă să coopereze cu Nordul pentru a face față epidemiei, dar Pyongyangul rămâne insensibil la orice ofertă de dialog, inclusiv la propunerea anterioară a Seulului de a furniza vaccinuri COVID, a declarat un oficial din cadrul Ministerului sud-coreean al Unificării care se ocupă de afacerile intercoreene.

În plus, provincia Hwanghae de Sud, în care se află orașul Haeju, este regiunea agricolă cheie a Coreei de Nord, ceea ce ridică îngrijorări cu privire la posibilul impact asupra situației alimentare deja grave a țării, cauzată de secetă. În timp ce posibilitatea ca boala nespecificată să se răspândească prin intermediul culturilor pare destul de redusă, cheia va fi dezinfectarea surselor de aprovizionare cu apă, deoarece este posibil să fie transmisă prin apă, a declarat săptămâna trecută Eom Joong-sik, expert în boli infecțioase la Centrul Medical al Universității Gachon Gil. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel