Sute de elevii din judeţul Alba primesc "Dreptul la toalete"

Nu mai puțin de 500 de elevi din ciclul primar vor avea toalete noi la școală. Până acum mergeau în curte în spații aflate în stare avansată de degradare. 

O nouă şcoală a fost selectată de Crucea Roşie Română în cadrul unei ample campanii. Cu un palmares de sute de medalii şi cupe câştigate la competiţii sportive de-a lungul timpului, elevii liceului "Florin Fleşeriu" din Sebeş, judeţul Alba, se bucură acum pentru că vor beneficia de renovarea toaletelor şcolii.

WC în curte

În prezent, 500 de elevi de ciclu primar, gimnazial şi 4 clase de ciclu liceal frecventează această unitate de învăţământ şi sunt nevoiţi să folosească doar două toalete, în stare avansată de degradare, ambele în curte: 4 WC-uri pentru fete şi 4 pentru băieţi.

"Contextul actual ne-a forţat să ne gândim, mai mult ca niciodată, la nivelul de siguranţă din şcoli, mai ales când este vorba de igienă. Ne bucurăm că prin acest proiect vom putea oferi elevilor condiţii optime, acces la toalete moderne, dotate corespunzător normelor sanitare. Suntem mândri de rezultatele elevilor, atât la disciplinele teoretice, cât şi cele sportive, şi credem cu tărie că, prin accesul condiţii mai bune, îi vom motiva şi îi vom face să revină cu plăcere în bănci, când va fi cazul. Avem sprijinul Consiliului Local şi al primăriei municipiului Sebeş, care în acest an a alocat fondurile necesare unei proces de reabilitare a clădirii centrale", a declarat Dăncilă Adrian Alexandru directorul instituţiei de învăţământ. În acest moment, în Sebeş se aplică scenariul roşu, deci merg la şcoală copiii preşcolari și elevii din ciclul primar.

În plus, încă 25 de şcoli au fost selectate în această etapă pentru a primi produse de dezinfecţie şi curăţenie prin intermediul filialelor de Cruce Roşie din întreaga ţară. 

Realitatea e îngrijorătoare



Deşi accesul la toalete decente ar trebui să fie garantat pentru toţi elevii din România, realitatea este îngrijorătoare: 33% dintre şcoli nu au autorizaţia sanitară, 22% nu au surse de apă adecvate şi 35% nu au toalete interioare, se arată într-un memorandum al Guvernului României.

Nevoia imperioasă la condiţii de igienă optime a dus la lansarea în 2015 a unei campanii dezvoltate de Crucea Roșie Română și o companie privată. În cadrul campaniei, peste 70,000 de elevi au beneficiat deja de condiţii mai bune de igienă în şcoli, compania privată donând peste 150,000 de euro pentru construirea de grupuri sanitare, acolo unde erau improvizate în curte, pentru renovarea lor, dacă erau degradate, uzate şi nemodernizate, dar şi pentru produse de igienizare, curăţenie şi dezinfectare, atât de importante în contextul pandemiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel