Sute de elevi, RĂPIȚI de la o școală din Nigeria. APELUL părinților - FOTO

Sute de părinţi s-au adunat duminică la un liceu din statul nigerian Kankara pentru a le cere autorităţilor să le salveze copiii, după ce peste trei sute de băieţi au fost răpiţi, vineri, de indivizi înarmaţi care au atacat şcoala, transmit Reuters, dpa şi AFP. 

Liceul public pentru băieţi din Kankara (nordul Nigeriei) a fost atacat vineri seara de bărbaţi înarmaţi pe motociclete. Prinşi în schimbul de focuri dintre atacatori şi forţele de securitate, sute de elevi au fugit în pădurea din apropiere, o parte dintre ei fiind răpiţi.

Duminică, încă nu se ştia nimic de 333 de elevi din totalul celor 839 înregistraţi la liceu, a menţionat guvernatorul statului Katsina, Aminu Bello Masari, care a vizitat locul atacului.

Autorităţile au asigurat că armata continuă să-i caute pe cei dispăruţi, în condiţiile în care nigerienii au lansat apeluri către guvern, în social media şi din băncile opoziţiei, să-şi intensifice eforturile de salvare a copiilor, exprimând temeri că aceştia ar putea fi răniţi sau exploataţi de miliţii.

#BringBackOurBoys

#BringBackOurBoys, răsunau duminică reţelele sociale în ţară. Politicieni din opoziţie l-au criticat şi pe preşedintele Muhammadu Buhari pentru modul în care a gestionat situaţia creată de atac, care a avut loc în statul său natal.

Preşedintele, care venise chiar în Katsina chiar în ziua atacului pentru o vacanţă ce coincide cu o sărbătoare religioasă în Nigeria, a condamnat sâmbătă atacul comis de 'laşi' asupra unor 'copii nevinovaţi'. De asemenea, organizaţia Unicef a cerut duminică eliberarea necondiţionată a tuturor copiilor răpiţi.

Publicată de Political Affairs Int pe Duminică, 13 decembrie 2020

Unul dintre tineri, Osama Aminu Maale, de 18 ani, care a reuşit să scape şi să se întoarcă acasă, a relatat pentru France Presse că bărbaţii înarmaţi le-au cerut celor mai mari dintre copii să se numere, i-au urcat mai întâi în autobuze şi apoi i-au repartizat în mai multe grupuri care au pornit în marş pe jos.

'Eram 520. (...) Unul dintre bandiţi m-a lovit de mai multe ori pentru că nu ţineam ritmul. M-a lăsat în urmă, ceea ce mi-a dat şansa să scap', a spus adolescentul.

Bande înarmate formate uneori din sute de membri seamănă de mai mulţi ani teroarea în zone rurale din centrul şi nordul Nigeriei, practicând furtul de vite şi răpirile pentru a cere bani, menţionează AFP.

I feel bad saying this, but truth must be told.

When we carried out the #EndSARS protesters, a group in Katsina did a...

Publicată de Reno Omokri pe Duminică, 13 decembrie 2020

Pe de altă parte, în 2014, gruparea jihadistă Boko Haram a răpit 276 de fete de la o şcoală din Chibok, în nord-estul Nigeriei, cel puţin o sută dintre acestea fiind încă date dispărute, notează dpa. Militanţii islamişti operează mai mult în nord-estul Nigeriei, care este cel mai populat stat din Africa, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel