Sute de case inundate, drumuri închise şi alunecări de teren după ploile torenţiale

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

În cursul zilei de ieri şi pe timpul nopţii, din cauza precipitaţiilor abundente, pompierii au acţionat pentru evacuarea apei din peste 500 de case, curţi sau beciuri.

Traficul rutier a fost temporar afectat pe 5 drumuri naţionale (DN 1A intersecţie cu DNCB/B-IF, DN 57B/CS, DN 16/MS, DN 22D şi DN 22A/MS) şi 3 drumuri judeţene (DJ 703K/AG, DJ 764F/BH şi DJ 668/HD), atât din cauza acumulării de apă şi aluviuni pe carosabil, cât şi a căderilor de pietre. Printre judeţele cele mai afectate de aversele torenţiale sunt Arad, Bihor, Dâmboviţa, Harghita, Hunedoara şi Maramureş.

O situaţie deosebită s-a produs în localitatea Şurbeşti, judeţul Maramureş. În acest caz au fost evacuate temporar 3 persoane care erau în pericol de a fi surprinse de viitură. După retragerea apelor, persoanele s-au întors în locuinţe.

Un alt eveniment similar s-a înregistrat în municipiul Odorheiu Secuiesc, judeţul Harghita. Ca urmare a precipitaţiilor din ultimele zile s-a produs o alunecare de teren, frontul alunecării oprindu-se la o distanţă de 5 m faţă de o gospodărie. Nu au fost afectate locuinţe şi nu au rezultat victime, însă, în mod preventiv, au fost evacuate 3 persoane (2 adulţi şi 1 copil).

Din fericire, nu au fost victime


Pentru ca populaţia să adopte măsurile de autoprotecţie, în zonele vizate de atenţionările şi avertizările hidrometeorologice imediate, au fost emise 10 mesaje prin sistemul RO-ALERT la nivelul a 5 judeţe (Cluj, Galaţi, Sălaj, Suceava şi Tulcea). Important de precizat este faptul că în niciuna dintre situaţiile gestionate nu s-au înregistrat victime şi nicio persoană nu a avut nevoie de acordarea primului ajutor, transmite IGSU.

Este esenţial să ţinem cont de sfaturile autorităţilor şi, la fel de important, este să cunoaştem ceea ce trebuie să facem în cazul în care nivelul apei creşte rapid şi există pericolul unei viituri.

Pentru evitarea situaţiilor în care viaţa poate fi pusă în pericol, populaţia trebuie să respecte următoarele recomandări:

- Nu vă deplasaţi prin curenţi de apă, puteţi să vă pierdeţi echilibrul

- Nu vă deplasaţi cu autoturismul în zona inundată

- În cazul în care sunteţi surprinşi de viitură urcaţi-vă către părţile superioare ale locuinţei sau pe acoperiş, până la sosirea echipelor de salvare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel