Sute de bijuterii din aur la profesorii de la Medicină din Craiova acuzați de corupție

Cinci profesori ai Universităţii de Medicină şi Farmacie Craiova sunt cercetaţi sub control judiciar şi le este interzis să mai predea pe întreaga durată a măsurii, după ce ar fi luat mită de la studenţi pentru a-i promova la examene, a anunţat Parchetul Curții Supreme.

În cauză este vorba despre  profesorii universitari Lucica Roşu, Cristina Petrică, Dănuţ Firu şi Daniela Denisa Cernea, care  sunt acuzaţi de luare de mită, în timp ce Bogdan Cotoi este cercetat pentru complicitate la luare de mită şi folosirea de informaţii care nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

Tot sub control judiciar este cercetată secretara Raluca Eugenia Ivan, pentru trafic de influenţă şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii.

În acelaşi timp, în urma percheziţiilor făcute luni, la Facultatea de Medicină şi Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Socială din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie Craiova, au fost ridicaţi 55.423 de lei şi 13.760 de euro precum şi peste 500 de bijuterii din aur.

Conform anchetatorilor, în acest dosar au fost audiate, până în prezent, 75 de persoane.

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) şi ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) au descins, luni, la 15 adrese din Craiova, între care şi sediul Universităţii de Medicină şi Farmacie şi sediul Direcţiei de Sănătate Publică, fiind vizaţi mai muţi profesori universitari.

Conform anchetatorilor, suspecţii ar fi condiţionat mai mulţi studenţi ca, pentru promovarea examenelor, să plătească sume cuprinse între 50 şi 100 de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel