Sute de angajați protestează la Oltchim

PROTEST - ANGAJATI OLTCHIM - BUCURESTI
PROTEST - ANGAJATI OLTCHIM - BUCURESTI

Sute de angajați ai Oltchim protestează în fața instituției față de decizia companiei de a trimite peste 500 de angajați în șomaj.

Potrivit liderului de sindicat Marian Dumitru, oamenii sunt nemulţumiţi că vor fi trimişi în şomaj în perioada 27 august - 30 septembrie, dar şi pentru că nu şi-au primit salariile pe ultima lună şi nici bonurile de masă pe ultimele patru luni, scrie Mediafax.

"Lumea a primit decizia ieri (n.r. - joi), ne-am hotărât să protestăm azi în faţa unităţii, iar oamenii au decis să mergem şi la Râmnicu Vâlcea pentru a protesta şi a ne întâlni cu conducerea pentru a vedea ce e de făcut. E practic un şomaj tehnic mai mare de o lună care ne îngijorează, iar oamenii sunt supăraţi şi de faptul că nu şi-au primit banii pe ultima lună, dar nici bonurile de masă pe ultimele patru luni", a declarat preşedintele sindicatului Marian Dumitru.

Protestatarii s-au adunat în faţa unităţii din Piteşti, unde au huiduit şi au fluierat, scandând "Hoţii", "Jos Roibu" şi "Jos conducerea".

Oamenii sunt speriaţi de decizia de trimitere în şomaj şi de faptul că se întârzie privatizarea Oltchim.

"Vine toamna, încep şcolile, avem rate la bănci, nu avem cu ce plăti utilităţile locuinţelor, iar noi suntem într-o nelinişte totală şi nu ştim ce vom face mâine. Iar acum ne trimit şi în şomaj tehnic după ce nu ne-au dat banii în ultima lună şi nici bonurile de masă pe ultimele patru luni, iar privatizarea se tergiversează, azi vine un investitor, mâine altul şi tot aşa şi nu se rezolvă nimic. Iar noi o să murim de foame!", a declarat un protestatar.

Ulterior, cei 250 de angajaţi ai Diviziei Petrochimice Bradu au plecat spre Râmnicu Vâlcea, cu patru autobuze şi patru microbuze, pentru a protesta în faţa Combinatului Oltchim, dar şi pentru a discuta cu conducerea unităţii.

Combinatul Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT) va trimite în şomaj tehnic un număr de 506 de angajaţi, în perioada 27 august-30 septembrie,d in cauza lipsei capitalului de lucru necesar repornirii activităţii de petrochimie de la Piteşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel