EXCLUSIV  Suspiciuni privind incendiul de la ARHIVA din Ilfov. Semne de întrebare ridicate de experți

Foto: ziuaveche.ro
Foto: ziuaveche.ro

Un incendiu a mistuit arhivele a peste 150 de companii. A izbucnit vineri la depozitul Global Archive Management din Dărăști și a ars mocnit până duminică seară. 

Arhiva se lăuda cu un sistem performant, nou, scump de stingere a incendiilor. Incendiul a ridicat semne de întrebare și-n spațiul public au fost lansate diverse speculații. 

Un expert a declarat pentru DCNews că-n acest gen de arhivă nu se intră decât la solicitarea beneficiarului, nu intră persoane care nu au documente depozitate, în afara angajațiilor. Un alt element de subliniat este că în astfel de arhive, regulile impun folosirea unor materiale speciale, precum lămpi speciale pentru iluminare.

Revenind la incendiu, dacă focul a fost pus, ar fi trebuit să funcționeze sistemul de stingere a incendiilor, cu CO2, care pe lângă stingerea incendiului, răcește temperatura. Mai mult, special în depozitul Global Archive Management din Dărăști, s-a investit foarte mult în sistemul de stingere a incendiilor, respectiv 400.000 de euro.

Sistemul, importat din Olanda, de acolo unde sunt și investitorii care se află în spatele arhivei, avea capacitate de stingere în 5 minute. Cu toate acestea focul a ars de vineri, de la izbucnire, până duminică seară. 

[citeste si]

Două cauze posibile ale nefuncționării sistemului de stingere a incendiilor sunt: sistemul de fum nu a detectat fumul, sistemul de CO2 nu a funcționat.

Suspiciunile se ridică pentru că în primul rând a luat foc o hală în care nu se afla nimeni (după cum a anunțat paznicul la 112), care era super dotată tocmai împotriva unui eventual incendiu. În al doilea rând, după existența focului, coincidența a făcut ca nici sistemul celebru și scump de stingere a incendiului să nu funcționeze undeva în circuit, de la detectarea fumului până la activarea sistemelor de stingere. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel