Suspendare Iohannis. Iordache și Ursu, schimb de replici în direct

Suspendare Iohannis. Iordache și Ursu, schimb de replici în direct
Suspendare Iohannis. Iordache și Ursu, schimb de replici în direct

Marți seară, a existat un schimb de replici între Adrian Ursu și Florin Iordache la Antena 3, în cadrul emisiunii „Sinteza zilei”.

Întrebat dacă ia o măsură împotriva președintelui, Iordache a răspuns astfel: „Fără îndoială, da. Putem discuta de o suspendare, putem discuta de multe chestii. Cred că ar trebui să fim mai conștienți când vom merge în noiembrie la alegeri, pentru că, până la urmă, cu toții am constatat o blocare a statului de drept. (...) Cele mai multe lovituri le primește Guvernul. (...) Suspendarea este o soluție. Întrebarea este pasul doi. Pentru că, după suspendare, așa cum știți, urmează un referendum. Dacă nu pregătim bine acel referendum, avem surpriza să se întoarcă și, în urma suspendării, să câștige puncte electorale. Aici este problema".

La acel moment, a intervenit Adrian Ursu: „Bun, și dumneavoastră judecați doar în termeni electorali?". „Aici e un calcul foarte clar. Este o discuție pe care trebuie să o avem în alianță. (...) Toată lumea așteaptă... Am constatat că avem două ministere blocate, da? Și ce soluții avem? Cu toții avem niște decizii ale CCR. Își bate joc de toți”, a spus Iordache.

„Asta este o constatare de pe margine și o văicăreală a cuiva care nu are acțiunea în mână. Dumneavoastră aveți acțiunea în mână, sunteți coaliție de guvernământ, dacă nu greșesc. Aveți majoritate în Parlament, dacă nu greșesc. Păi nu mai fiți comentator, observator. Lăsați-ne pe noi să fim observatori și comentatori", a intervenit din nou Ursu.

„E o mare responsabilitate, domnule Ursu. (...) Sunt o grămadă de elemente care pot duce la suspendarea președintelui. Și juridice și politice", a spus Iordache.


VEZI ȘI:

ALIANȚA VESTULUI, DECIZIE IMPORTANTĂ. ROBU: A VOTAT

PATRULATERA VESTULUI: ROBU, FALCĂ, BOLOJAN ŞI BOC. SE SEMNEAZĂ ALIANŢA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel