Suspendare Iohannis. Greblă: Există motive. Senzația mea este că...

Darius Muresan / 07 ian 2019 / 22:21 Salveaza PDF Comentarii

Toni Greblă, fost judecător la CCR și actual secretar general al Guvernului, a vorbit despre suspendarea președintelui Iohannis.

„Juridico-constituțional președintele României prin acțiunile pe care le-a făcut sau inacțiunea sa, a încălcat Constituția. Ar exista motive constituționale pentru a declanșa procedura de suspendare.

Politic lucurile sunt mai complicate și se complică și mai mult ca urmare a fapului că de la 1 ianuarie România a preluat președinția Consiliului UE. 

Senzația mea și nu doar a mea este că președintele Iohannis caută să găsească atâtea încălcări ale Constituției încât parcă solicită să fie declanșată procedura lui de suspendare din funcție.

În mod sigur nu ar avea de câștigat din punct de vedere politic, dar probabil că dumnealui sau sfătuitorii lui văd în acest scenariu o posibilitate de a încurca și mai mult lucrurile”, a declarat Toni Greblă la România TV.

Acesta a mai precizat că toate aceste acțiuni ale președintelui sunt făcute deoarece el se află în campanie electorală pentru alegerile prezidențiale de la finele anului, campanie în care a intrat mult prea repede.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24