Suspendare Dăncilă. Chirieac: Nu am mai avut așa ceva

Dăncilă
Dăncilă

Analistul politic Bogdan Chirieac apreciază ca deloc întâmplător ca, la scurt timp de la eșecul moțiunii de cenzură, să fie demarate acțiuni ale Parchetului General împotriva unor colaboratori ai lui Liviu Dragnea sau ai premierului Viorica Dăncilă. 

Bogdan Chirieac a declarat la Antena 3 că acțiunile procurorilor vizează un alt aspect mai important politic. "Nu e nimic întâmplător. Se dorește suspendarea premierului Dăncilă și a guvernului PSD. În rest... e o perdea de fum. N-a căzut guvernul la moțiune și, fie vorba între noi, era și absurd. Cine ar putea să creadă că Orban este o alternativă la... orice. Dumneavoastră l-ați lăsa să vă parcheze mașina? Eu cred că nu. Atunci cum să fie o alternativă la prim-ministru?”, a zis Bogdan Chirieac.

Premierul va fi suspendat?

Analistul politic consideră că nu va mai dura mult până ce Viorica Dăncilă va fi urmărită penal în baza plângerii formulate de Ludovic Orban. "Atunci se vine cu parchetul și eu cred că nu este exclus ca doamna Kovesi să fie revocată odată cu suspendarea doamnei Dăncilă. Adică în câteva zile probabil, justiția independentă s-ar putea să decidă urmărirea in persona a doamnei Dăncilă pentru înaltă trădare. Și atunci sigur că președintele, preocupat de independența justiției, va decide suspendarea doamnei Dăncilă. Ce urmează după asta ține de experți... căci prim-ministru suspendat pentru fapte de corupție în timpul mandatului nu am avut", a explicat Chirieac. 

Altă strategie, pentru acuzarea premierului

Chirieac crede că Iohannis își va schimba strategia și va renunța sa dea curs plângerii lui Orban. "Asta cu înalta trădare e de balamuc, așa că se încearcă ceva mai soft, cu divulgarea de secrete care să fie ușor de înghițit și de partenerii externi. Totuși, Ambasada SUA, atât de atentă la România, când s-a făcut plângerea din partea șefului opoziției, n-a zis nici pâs, nimic oficial. Așa că soluția asta cu divulgare de secrete este poate o soluție fezabilă în laboratorul unde s-a ticluit această chestiune”, a mai spus Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel