Suspectele în cazul uciderii lui Kim Jong-Nam, SUB ACUZARE

Cele două suspecte de asasinarea lui Kim Jong-Namau, fratele vitreg al liderului Coreei de Nord, pe care liderul Kim Jong-Un l-ar fi dorit eliminat, au fost puse miercuri sub acuzare.  

Siti Aisyah, o indoneziană de 25 de ani, și Doan Thi Huong, o vietnameză de 28 de ani, au fost inculpate amândouă pentru asasinarea lui Kim Jong-Nam, care a murit la 13 februarie pe aeroportul din Kuala Lumpur din cauza unui agent neurotoxic puternic.

Cele două suspecte, cu cătușe la mâini și îmbrăcate în tricouri, au sosit la tribunal sub o escortă numeroasă, informează Agerpres. În cazul condamnării, ele riscă pedeapsa cu moartea prin spânzurare.

Anchetatorii le acuză că au dat cu VX, un agent neurotoxic clasat ca armă de distrugere în masă, pe fața victimei. "Înțeleg, dar nu sunt vinovată", suspecta vietnameză Doan Thi Huong a declarat la tribunal, în limba engleză, după citirea acuzației de crimă. 

Pe imaginile camerelor de supraveghere video care au ajuns la presă, se poate vedea cum Kim Jong-Nam este abordat din spate de două femei dintre care una este posibil să îl stropească pe față. Fratele vitreg al lui Kim Jong-Un a fost dus apoi la clinica aeroportului înainte de a deceda în timp ce era transferat la spital.

[citeste si]

Cele două femei susțin că au fost înșelate și că au crezut că participă la un video gag. Poliția malaeziană a dat însă asigurări că ele știau ce făceau.

VX este o versiune mai letală a gazului sarin, incoloră, inodoră și extrem de toxică. Autoritățile malaeziene au declarat că Kim Jong-Nam a avut o moarte "rapidă și foarte dureroasă".

Audierea la tribunalul situat la periferia capitalei Kuala Lumpur a durat mai puțin de 20 de minute. Peste o sută de polițiști puternic înarmați și purtând cagule au păzit ușile de acces. Procesul suspectelor ca începe abia peste câteva luni.

De la începutul acestei afaceri demne de un roman de spionaj, Coreea de Sud a acuzat Nordul comunist, citând un "ordin permanent" al liderului Kim Jong-Un pentru eliminarea fratelui său vitreg, critic al unui regim dintre cele mai ermetice din lume.

Phenianul a trimis în Malaezia un diplomat cu rang înalt pentru a încerca să recupereze corpul lui Kim Jong-Nam, pe care încă nu la identificat oficial ca fiind victima. Totodată, autoritățile nord-coreene au respins concluziile autopsiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel