Surugiu (FNAP) către Carmen Dan: "NU Despescu a îmbolnăvit sistemul acesta PUTRED"

Ministrul de Interne, Carmen Dan, trebuia să demită toată echipa IGPR, nu doar pe Bogdan Despescu, susţine liderul de sindicat Surugiu (FNAP).

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a făcut o greşeală când l-a demis pe Bogdan Despescu din funcţia chestor şef al Poliţiei Române, pentru că trebuia să demită toată echipa Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), a declarat, marţi, pentru Agerpres, preşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP), Iulian Surugiu.

'Este o atitudine normală a ministrului de Interne (decizia privind demisia chestorului şef al IGPR, n.r.). Din punctul meu de vedere putea să iasă public chiar de ieri cu această decizie. Cât priveşte demiterea domnului Despescu, chiar dacă sunt sau nu sunt de acord cu ea, sau dacă pot să comentez că e un act politic sau nu, aşa se întâmplă în toate ţările civilizate. Când se întâmplă ceva într-o instituţie, şeful suportă. Până la urmă, punctez faptul că nu omul Despescu e cel care a îmbolnăvit sistemul acesta putred în care lucrăm (...) Eu cred că ancheta va scoate la iveală şi 'activitatea' acestui om (poliţistul agresor, n.r.). De asemenea, la Secţia 23 Poliţie trebuie văzut când s-a primit înregistrarea, când au înregistrat-o, ce măsuri s-au luat etc. Din punctul meu de vedere, cred că doamna ministru Dan a făcut o greşeală când l-a demis pe domnul Despescu, pentru că trebuia să demită toată echipa IGPR. Nu doar domnul Despescu este vinovat. Ministrul de Interne nu trebuie să facă decât câteva lucruri: să cunoască foarte bine problemele, să aibă grijă foarte mare de consilierii şi specialiştii din subordinea domniei sale şi să fie mai receptivă şi mai hotărâtă. Ministrul de Interne are şi datoria de a aduce bani, dotare şi condiţii de muncă pentru poliţişti', a spus Surugiu.

Procedura de examinare psihologică, refăcută

Întrebat în ce măsură este nevoie de schimbarea procedurilor de examinare psihologică în cadrul Ministerului de Interne, preşedintele SNAP a menţionat că psihologul trebuie să fie independent şi 'eventual subordonat ministrului'.

'E logic şi firesc ca întreaga procedură de examinare psihologică din minister să fie refăcută, numai să se facă. Şi anul trecut am spus că schimbăm statutul şi nu l-am schimbat nici anul acesta. Logic şi firesc e să se refacă. Bateriile sunt vechi, altele nu au licenţă şi până la urmă am transmis ministrului Carmen Dan că psihologul trebuie să fie suveran şi autonom. Nu trebuie să fie subordonat la niciun şef. Eventual, poate fi subordonat ministrului de Interne. Realitatea ne-a demonstrat că şeful de judeţ a folosit psihologul împotriva agentului de poliţie. Cred, de asemenea, că ne trebuie foarte mulţi psihologi în Poliţia Română pentru că acum testările se dau cumva într-o sală de 50 - 100 de poliţişti. Se dau nişte formulare, se bifează cu X, de la unul la altul şi la revedere, drum bun...', a subliniat Iulian Surugiu.

Carmen Dan, nemulţumită de explicaţii

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anunţat, marţi, că i-a cerut premierului împuternicirea pe o perioadă de şase luni în funcţia de şef al Poliţiei Române a chestorului principal Cătălin Ioniţă, în condiţiile în care a solicitat schimbarea lui Bogdan Despescu, ca urmare a cazului agentului acuzat de pedofilie.

Oficialul a precizat că Ioniţă, în prezent şef al Direcţiei Generale Anticorupţie, are un mandat explicit de a finaliza diagnoza de sistem pe care a solicitat-o în cursul zilei de luni. Carmen Dan a precizat, totodată, că a discutat cu şeful Centrului de Psihologie din cadrul MAI şi a cerut refacerea întregii proceduri prin care se organizează activitatea de testare în minister.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, s-a declarat total nemulţumită de explicaţiile date de către oficialii Poliţiei Române în cazul agentului acuzat de pedofilie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel