Surse - NATO: Ucraina a pierdut deja războiul

Raportul de forțe dintre trupele ucrainene și separatiștii pro-ruși este dezechilibrat în detrimentul Kievului, spun strategii NATO, care săptămâna trecută estimau că armata a câștigat teren în fața rebelilor.

NATO crede că disputa militară din Estul Ucrainei este decisă în favoarea separatiștilor, asistați de trupele Moscovei. 

Strategii NATO apreciau până de curând că forțele ucrainene și-au întărit poziția în fața separatiștilor, deoarece aceștia din urmă se retrăseseră ca urmare a presiunii exercitate de armată.

Generalii Alianței Nord-Atlantice s-au reunit săptămâna trecută pentru o analiză a situației din Ucraina. "Din punct de vedere militar, conflictul este deja pierdut de Kiev", ar fi spus unul dintre generali, potrivit Der Spiegel.

Hărțile prezentate în spatele ușilor închise ar prezenta o imagine cu mult mai dramatică decât cea reflectată de imaginile prin satelit publicate de NATO. Generalii s-au arătat foarte îngrijorați de deschiderea unui front nou  în apropiere de Mariupol. Aliații se tem că Moscova va crea un coridor terestru pentru conectarea cu peninsula Crimeea, anexată de Rusia în primăvară. Mai mult, Ucraina a pierdut complet controlul asupra graniței sale estice.

Kievul a bifat importante victorii strategice la începutul lunii august când a fost aproape să recupereze în întregime Donețkul și Luganskul. Kievul pregătea asaltul final și spera la o victorie rapidă. La acel moment, Rusia a intensificat asistența militară oferită separatiștilor, care au forțat retragerea trupelor Kievului.

Ce ar trebui să învețe România din alegerea polonezului la șefia Consiliului European

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel