Urmărește emisiunea live


Surse DC News: Ce ar investiga procurorii în dosarul care vizează și MediaPro

Un prejudiciu de cinci milioane de euro și 30 de societăți comerciale implicate. Acesta este, pe scurt, dosarul în care apar numele lui Adrian Sârbu și mai multe firme din trustul MediaPro. Surse DC News au dezvăluit ce ar investiga procurorii în această cauză. 

Inspectorii din cadrul ITM au făcut un control la firmele de media care aparțin fostului patron al PRO TV, Adrian Sârbu. Au vizat respectarea legislaţiei muncii. Controlul a venit după ce mai mulți foști angajați au depus plângeri cu privire la încălcări clare ale Codului Muncii și înregistrări de contracte pe mai multe firme.

Inspectorii ITM au trimis către Serviciul de Investigare a Fraudelor, din Poliția Capitalei, o adresă cu firmele nominalizate. Din rapoarte reiese că aceleași persoane apăreau că sunt angajate la mai multe firme. Potrivit EvZ, firmele media controlate sunt: Mediafax Group SA, Mediafax SA, Fundația pentru Educație și Dezvoltare Media Pro, Apropo de Ecommerce SRL, Alleria Management Company SRL, Publione Media SRL, Media Sat SRL. 

O sursă confidențială DC News a explicat ce ar căuta anchetatorii în acest dosar. Jurnaliștii din firmele vizate au contracte pe drepturi de autor. Restul angajaților, precum șoferii, cameramanii, nu pot fi plătiți prin contracte de tip DDA-uri. Potrivit sursei citate, firmele nu ar fi intenționat să plătească CAS și alte taxe aferente salarizării angajaților fără DDA. Astfel, celelalte firme investigate în acest dosar ar fi emis facturi nereale. Acum, anchetatorii fac controale încrucișate, pentru a stabili dacă facturile sunt reale sau dacă sunt nereale și reprezintă, în realitate, salariile angajaților. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel