Surpriză pentru enoriașii unei biserici din Maramureș: Un preot și un om de afaceri, pictați între sfinți

Un preot și un om de afaceri au fost pictați între sfinți pe pereții Bisericii „Sfânta Treime" din localitatea maramureşeană Ulmeni, cei care au sesizat asemănarea fiind chiar enoriașii lăcașului de cult.

Potrivit voceatransilvaniei.ro, pe peretele noii biserici, a cărei construcție a fost demarată în 1997, preotul paroh Dumitru Giurgiu, precum și Mircea Covaci, preşedintele echipei de fotbal locale, „CS Viitorul" Ulmeni, au fost zugrăviţi în chip de pelerini într-o frescă ce ilustrează „Predica de pe munte".

Noua biserică din Ulmeni a fost aproape 20 de ani în construcţie. Pictura în care apar cei doi a fost finalizată abia în acest an.

Cei care au sesizat asemănarea între personajele care apar zugrăvite pe pereţi şi preotul, dar şi omul de afaceri au fost credincioşii din parohie, care s-au şi grăbit să imortalizeze pictura şi să o posteze pe paginile de socializare. 

Contactat telefonic şi întrebat cum explică asemănarea, preotul Dumitru Giurgiu a dat câteva explicaţii. „Pictorul nu ne-a spus nimic. La „Predica de pe munte" sunt oameni nu sunt sfinţi şi pictorul a făcut o ghiduşie şi i-a pictat pe cei care s-au implicat. Nu ne-a spus nimic şi când ne-am dat seama ce a făcut el plecase deja. Ştiu că nu-i canonic să fie, dar o să modifice", a mai adăugat preotul.

Vezi AICI pictura

Acestă practică nu este ceva inedit. În Mehedinți, pe zidurile Bisericii Româno-Catolice din Orșova, singura de acest rit înălțată în perioadă comunistă, au fost ilustrate chipurile unor personalități precum Nadia Comăneci, revoluționarul bolșevic Vladimir Ilici Lenin sau legendarul Beatles John Lennon. 

Frații Vasile, Dumitru și Ion Creștin au fost "imortalizati" pe peretele unei biserici de pe strada Barbu Văcărescu din Capitală, la renovarea căreia afaceriștii au contribuit financiar. De asemenea, frații Viorel și Ioan Micula au fost "pomeniți" pe pereții unei biserici din Stei (Bihor), după ce au finanțat ridicarea ei, iar Gigi Becali și familia să au fost „pozați" într-o biserică din satul Vadu Roșca, județul Vrancea, în 2011.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel