EXCLUSIV  Surpriză neplăcută pentru Barna. A crezut că studenții din USR pot fi păcăliți: Vom continua cu protestele. Nu s-a ajuns la o concluzie după discuția cu vicepremierul

Alex Vasile (Uniunea Studenților) clarifică „concluzia” lui Barna (Foto)
Alex Vasile (Uniunea Studenților) clarifică „concluzia” lui Barna (Foto)

Președintele Uniunii Studenților din România, Alex Vasile, a clarificat pentru DC News „concluzia” comunicată de vicepremierul Dan Barna, în urma întâlnirii cu privire la intenția Guvernului Cîțu de a elimina sau limita gratuitatea la transportul cu trenul. 

Vineri, studenții USR (Uniunea Studenților din România) au protestat în București și în mai multe municipii din țară împotriva intenției Guvernului Cîțu de a elimina sau limita gratuitatea la transportul cu trenul. 

După protest, vicepremierul Dan Barna a transmis că a discutat cu reprezentanți ai mai multor organizații de studenți. Din postarea lui Dan Barna, s-a înțeles că s-a ajuns la o concluzie. Totodată, vicepremierul a precizat că subvenția pentru transport se aplică pe toată durata anului, nu doar pe perioada cursurilor, fără limită de călătorii. 

„Subvenția va reprezenta 50% din costul călătoriei pe mijloacele de transport local în comun, transportul intern auto, transportul intern feroviar la toate categoriile de trenuri și naval.”, mai spunea Barna în postarea de pe Facebook. 

Președintele Uniunii Studenților din România, clarificări 

Președintele Uniunii Studenților din România, Alex Vasile, a declarat pentru DC News că „am fost chemați după protestul de vineri și cumva, din postarea domnului Dan Barna, cam așa părea: că ne-am înțeles. Dar n-am făcut asta.”

Alex Vasile a explicat apoi că „discuțiile de vineri au fost doar ca el să ne explice de ce asta e o măsură bună și noi să-i explicăm de ce nu e, de fapt, o măsură atât de bună și de ce ar putea să găsească alte locuri din care să obțină banii.” 

„Tocmai de aia am făcut și noi postarea de pe Facebook, vineri seară, să spunem că nu s-a ajuns la concluzia respectivă. Din descrierea pozei domnului vicepremier părea că ne-am înțeles, dar nu e chiar așa. 

Cumva, singura concluzia la care am ajuns a fost că el o să transmită către colegii de la guvernare soluțiile și măsurile propuse de noi, dar că nu ne promite nimic.

Ei oricum par foarte porniți să mențină aceste lucruri, motiv pentru care noi vom continua cu protestele.”, a mai spus Alex Vasile pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel