SUA confirmă: șeful CIA a fost în Ucraina. Rusia cere explicații

brennan dc
brennan dc

Presa din Rusia a relatat în ultimele zile că directorul CIA, John Brennan, a vizitat discret Ucraina weekenul acesta, ministrul de Externe al Rusiei, Sergei Lavrov, ieșind public luni pentru a cere explicații cu privire la această deplasare despre care agenția americană nu a vrut să comenteze. Purtătorul de cuvânt al președintelui Obama, Jay Carney, a recunoscut luni după-amiază că Brennan a fost la Kiev în weekend.

Sergei Lavrov a cerut explicații Statelor Unite ale Americii cu privire la vizita șefului CIA în Ucraina, pe care Washingtonul nu o infirmase și nici nu o confirmase la acel moment. 

"Am vrea, în mod particular, să înțelegem însemnătatea relatărilor despre vizita recentă a directorului CIA Brennan la Kiev", a declarat Lavrov în timpul unei declarații de presă.

"Până acum nu am primit nicio explicație inteligibilă", a spus el.

Fostul lider al Ucrainei, Viktor Ianukovici, care insistă că a rămas președintele legitim al țării, a spus duminică seară că forțele speciale ucrainene au lansat o operațiune în Estul Ucrainei după întâlnirea cu John Brennan.

CIA a respins acuzațiile spunând că alegațiile conform cărora "directorul Brennan a încurajat autoritățile ucrainene să execute operațiuni tactice în interiorul Ucrainei sunt complet false". 

Purtătorul de cuvânt al CIA, Todd Ebitz, a refuzat să vorbească despre intinerariul recent al lui Brennan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel