Surpriză la Varșovia: Radek Sikorski nu mai este ministru de Externe

[] []

19 sep 2014 / 14:52
Salveaza PDF Comentarii
sikorski
sikorski

Noul premier desemnat al Poloniei, Ewa Kopacz, a redesenat drastic noua organigramă a guvernului, în care Radoslaw Sikorski, considerat o revelație a diplomației europene, nu mai este ministru de Externe.

Sikorski, lăudat pentru prestația sa în contextul crizei din Ucraina, a fost timp de șapte ani ministru de Externe al Poloniei. Numele său a fost vehiculat pentru funcția de Înalt Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate. El va fi înlocuit de un fost ministru de Interne, Grzegorz Schetyna.

Teresa Piotrowska îl va înlocui pe Bartlomiej Sienkiewicz în funcția de ministru de Interne. 

Noul premier, Ewa Kopacz, care îl succede la șefia Executivului pe Donald Tusk, ales președintele al Consiliului European, a anunțat remanierea guvernamentală vineri dimineață, înainte de crucialele alegeri locare care se vor desfâșura în această toamnă.

Sikorski va prelua poziția Ewei Kopacz de președinte al Camerei inferioare a Parlamentului.

Sikorski și Sienkiewicz au fost în centrul unui scandal cu interceptări la începutul verii trecute.  Fostul ministru de Interne a precizat pentru jurnaliști că odată cu anunțul noului premier s-a sfârșit cariera sa ministerială.

Ministrul de Externe al Poloniei, în Ucraina: Veți fi toți morți, dacă nu susțineți acordul

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23