Surpriză în România! Ce a făcut un decan când i s-a dat mită

bani-lei-ovidiu-iordachi
bani-lei-ovidiu-iordachi

Decanul unei universități din România a avut o reacție, cum rar există în România, în momentul în care i s-a oferit mită.

Decanul Facultăţii de Medicină Braşov, dr. Marius Alexandru Moga, şi-a denunţat un student şi pe mama acestuia pentru dare de mită, scrie romania-actualitati.ro.

Cei doi i-au promis 1.000 de euro pentru a-l promova pe student la examen, ulterior profesorul primind în cutia poştală 3.000 de lei.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov a anunţat, miercuri, 30 septembrie, că s-a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a inculpaţilor Bud Andrei, student la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii „Transilvania" Braşov, şi a mamei acestuia, Labina Aurelia Lucica, pentru dare de mită şi complicitate la dare de mită.

Cei doi au încercat să-l convingă pe profesorul universitar dr. Marius Alexandru Moga, decanul Facultăţii de Medicină Braşov şi şeful secţiei Obstetrică-Ginecologie IV la Maternitatea Braşov, să primească bani pentru a-l promova pe student la examenul de specialitate „obstetrică-ginecologie" aferent materiei predată în anul al şaselea de studiu.

Procurorii au stabilit că în perioada 28 - 30 august 2014 mama studentului s-a deplasat în repetate rânduri la domiciliul profesorului Moga, cerând insistent să poarte o discuţie cu acesta. Femeia i-a promis profesorului, la data de 30 august, că îi va oferi suma de 1.000 euro, pentru ca profesorul să-i promoveze fiul, pe Bud Andrei, la examenul de specialitate „obstetrică-ginecologie".

A refuzat banii și l-a picat pe student, dar mama acestuia a insistat

După ce profesorul a refuzat banii şi l-a picat pe student la examen pentru că nu a fost suficient de bine pregătit, mama studentului i-a lăsat în poştă un plic cu 3.000 de lei cu o nouă solicitare: aceea de a-l primi pe fiul ei în sesiunea de restanţe, deşi acesta nu mai avea dreptul să susţină examenul.

„La data de 4 septembrie 2014, după ce a picat examenul în sesiunea de reexaminări, inculpatul Bud Andrei, sprijinit de inculpată, s-a deplasat la locuinţa martorului denunţător Moga Marius Alexandru, decan al facultăţii şi titular al disciplinei «obstetrică-ginecologie» şi a lăsat acestuia, în cutia poştală, un plic ce conţinea suma de 3.000 lei în scopul permisiunii ce ar fi trebuit să-i fie acordată de denunţător, contrar regulamentelor universitare, de a participa la sesiunea de restanţe la materia predată de acesta, pe care inculpatul nu-l mai putea susţine, nefiind promovat la sesiunile de reexaminări anterioare", se arată în comunicatul procurorilor, semnat de prim procurorul Alina Popescu.

Reamintim că fostul prodecan al Facultăţii de Medicină, Lazăr Onisâi, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Braşov, pe 24 martie 2014, la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare după ce acesta a luat mită de la 32 de studenţi de-ai săi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel