EXCLUSIV  SURPRIZA din particulele de aer din București. Pascu (IRIDEX): E complet greșit! / VIDEO

Corneliu Pascu, director General IRIDEX, a vorbit despre particulele care poluează aerul în București, oferind o nouă perspectivă asupra situației.

„După cum știți, poluarea pentru care am intrat în infringement se referă la faptul că autoritățile nu au luat măsuri de reducere a poluării din cauza particulelor în suspensie. Vreau să precizez foarte clar că aceste particule în suspensie nu sunt caracteristice activității de depozitare a deșeurilor menajere și municipale. Noi depozităm deșeuri care au o umiditate între 40 și 60 la sută, deci nu sunt particule care se ridică în aer", a spus, marți, 19 mai, Corneliu Pascu, director General IRIDEX.

„De exemplu, particulele care sunt nocive și poluează aerul în București, pe lângă circulație, trafic, centrale termice de apartamente, termocentrale, încălzire, sunt și din cauza miilor de activități informale referitoare la recuperarea materialelor reciclabile, valorificabile din deșeuri. Sunt mii de autorizații în fiecare sector. Imaginați-vă la 1.100 de case, unde unii strâng cabluri și le dau foc pentru cupru, alții strâng pet-uri! Într-o curte, am făcut o poză, 4 metri înălțime de pet-uri, care au resturi de băuturi în ele și care stau acolo să fie valorificate. Unele peste altele, cu băuturi care putrezesc și au miros neplăcut.

Sigur, cel mai simplu e să le spui cetățenilor că mirosul și disconfortul vin de la un depozit. E complet greșit! Nu trebuie această activitate să fie politizată. Sunt și foarte multe gunoaie aruncate necontrolat, abandonate de-a lungul șoselelor, a cartierelor de locuințe. Poluează foarte grav aerul, solul. Nu se iau măsuri!", a precizat Corneliu Pascu.

Declarațiile au fost făcute în cadrul evenimentului „Calitatea aerului în România! Investițiile de mediu, prioritate în actuala criză a coronavirusului", organizat, pe 19 mai, de trustul de presă DC Media Group, din care fac parte DC News TV, DC News, DC Medical și DC Business.

Puteți trimite întrebările sau sesizările legate de calitatea aerului din localitatea dumneavoastră pe SMS sau WhatsApp la nr. 0772264642.

Calitatea aerului în România! Investițiile de mediu, prioritate în actuala criză a coronavirusului



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel