Surpriză! Cine va fi președinte dacă Băsescu va fi suspendat

Valeriu Zgonea, Crin Antonescu
Valeriu Zgonea, Crin Antonescu

Șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a precizat că va refuza funcția de președinte interimar al României în eventualitatea în care Traian Băsescu va fi suspendat, deoarece el candidează la alegerile prezidențiale din toamnă. 

Dacă Traian Băsescu va fi suspendat, țara va fi condusă de al treilea om în stat, președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea.

"În cazul în care președintele ar fi suspendat, și eu fiind deja candidat, voi refuza să preiau prerogativele de președintele interimar, pentru a nu deturna cursa electorala. Acest lucru va putea fi făcut foarte bine de președintele Camerei Deputaților", a declarat, vineri, Călin Popescu Tăriceanu.

Șeful Senatului a precizat că i-ar permite liderului PSD să se instaleze ad-interim la Cotroceni pentru a nu introduce "o distorsiune în cursa electorală.

"Aceasta este o atitudine corectă din partea mea, nu vreau să se considere că acest avertisment urmărește obținerea vreunui avantaj în cursa electorală", a adăugat Tăriceanu.

Președintele Traian Băsescu a fost suspendat de două ori în aproape 10 ani de mandat. În 2007, funcția de președinte interimar a fost ocupată de Nicolae Văcăroiu, iar în 2012 de Crin Antonescu, ambii președinți ai Senatului la momentele respective.

Tăriceanu: Suspendarea lui Băsescu, în orice clipă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel