Tăriceanu: Suspendarea lui Băsescu, în orice clipă

Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a pledat vineri pentru suspendarea președintelui Traian Băsescu dacă va persista în acțiunile sale de încălcare a Constituției.

Comunicatul de presă în care Tăriceanu invoca suspendarea președintelui a fost un "avertisment" că "respectarea instituțiilor nu este facultativă și nicidecum campania nu-l scutește de respectarea obligațiilor de a nu se implica în viața partidelor".

Șeful Senatului a explicat că a lansat acest avertisment după ce Traian Băsescu a invitat-o la Cotroceni pe șefa PMP, Elena Udrea, pentru discuții despre campania electorală.

"Niciun președinte al României nu a cutezat să facă așa ceva și nu este prima dată când încalcă grav prevederile Constituției, le desconsideră", a adăugat Tăriceanu, care a făcut un apel către întreaga clasă politică să aibă "o atitudine corectă și sănătoasă".

"Nu sunt izolat în acest demers. Nu este vorba de inițiereaa unei suspendări, trebuia să fie clar avertizat. Pentru demitere nu mai este timp, dar suspendarea se poate declanșa în orice moment până în ultima zi a mandatului", a declarat Tăriceanu.

Cum poate fi Traian Băsescu demis cu cvorum de 30% la referendum

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel