Supraviețuitorii din Colectiv, scrisoare deschisă către autorități. "Este UMILITOR. Ne condamnă la stres și boală"

Mai mulți supraviețuitori ai tragediei din Colectiv au transmis o scrisoare deschisă către autorități.

Cincisprezece dintre supraviețuitorii incendiului de la Colectiv au transmis o scrisoare deschisă adresată Parlamentului României, prim-ministrului Ludovic Orban și ministrului Sănătății, Nelu Tătaru. În scrisoare ei susțin că rămân fără sprijin medical din partea statului pentru a urma tratamentele necesare pentru tratarea cicatricilor agravate, acuzând sistemul medical din România că nu le-a oferit un tratament adecvat în urma tragicului incendiu. Semnatarii cer prelungirea termenului pentru plata ajutoarelor financiare prevăzute pentru tratamentele medicale de care au nevoie.

"Vă rugăm să urgentați demersul de aprobare a acestei legi. În curând se împlinesc 5 ani de la incendiul din Colectiv. Pentru dumneavoastră, acești cinci ani nu au fost altceva decât un carusel politic. Pentru noi, au constat într-un maraton chirurgical care a avut consecințe asupra sănătății noastre. Avem nevoie de o rezolvare permanentă a problemei sprijinului pentru tratamentele noastre pentru a ne putea întoarce la o viață normală.

Este umilitor să fim nevoiți să cerșim, anual, o prelungire limitată care ne condamnă la stres și la boală. Sperăm că solicitarea noastră de a beneficia de tratament pe viață va găsi, în sfârșit, o rezolvare favorabilă, definitivă și neinterpretabilă.", se arată în scrisoarea supraviețuitorilor.

Scrisoare deschisă a unui grup de răniți în incendiul din Colectiv, către autoritățile statului român: Parlamentului...

Publicată de Alexandra Furnea pe Luni, 12 octombrie 2020

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel